Accu HSTNN-XB75Sony heeft ‘s werelds kleinste HP HSTNN-DB75 projector gedemonstreerd. De projector meet 410 kubieke centimeter waarmee het apparaat makkelijk in de palm van een hand past. De projector maakt gebruik van veertien leds als lichtbron die een beeld met een helderheid van 58cd/m² kunnen projecteren op een standaard projectiescherm. Accu HP HSTNN-IB75 Een hogere helderheid is mogelijk met een speciaal ontwikkeld projectiescherm, maar met een 50 centimeter diagonaal is het formaat beperkt. De projector is uitgerust met 〓〓n analoge D-Sub-ingang en een kleine externe voeding. De naam van de projector, de introductiedatum en de prijs zijn allen nog onbekend.

Op de Taiwanese Computex-beurs heeft Asus een nieuw moederbord Accu HSTNN-XB75 gepresenteerd. Ditmaal ging het niet om het nieuwste Socket P- of AM2-moederbord, maar om een heus concept, dat 'Pluto' is gedoopt. De features van Pluto moeten in de komende tijd hun weg naar de high-endborden van de fabrikant vinden. Het getoonde conceptbord beschikte over KS525AA enkele handigheidjes als een backplate met lichtgevende symbolen en een lcd-display, waarop bij problemen hulpvaardig bedoelde teksten verschijnen. Deze teksten zijn een flinke vooruitgang ten opzichte van de hexadecimale codes waar de meeste moederborden hun eigenaren mee Accu 516479-121 waarschuwen, al heeft Asus in het reguliere bordengamma, net als diverse andere fabrikanten, ook mobo's die tegen hun gebruiker praten als er iets defect is.

Van groter belang is dat Asus heeft besloten dat de audiohardware het beste op HP HSTNN-DB94 een losse riser geplaatst kan worden. Deze oplossing, die door onder andere DFI en Abit al langer wordt toegepast, maakt niet alleen ruimte voor - onder meer - het lcd'tje, maar helpt ook mee bij het verminderen van storende invloeden op het geluidssignaal. Het getoonde conceptbord Accu HSTNN-IB93 beschikte over Analog Devices 1988b HD-audiohardware, maar een X-Fi-variant zou ook in de planning zitten. Het opvallendste aan het conceptbord is wel het massieve koelblok, dat met een ge〓ntegreerd pompje en dito reservoir de chipset en de spanningsregelaars van het mobo op Accu HP HSTNN-IB94 temperatuur moet houden. Hoewel Asus al heel wat borden met heatpipes heeft geproduceerd, ziet de fabrikant blijkbaar toch nog brood in waterkoeling - helaas is er nauwelijks informatie over de precieze implementatie. Wanneer er borden met de getoonde technologie in de winkel verschijnen is nog onduidelijk.

Volgens verschillende bronnen kampt het ontwerp van de PlayStation 3 met problemen HSTNN-LB93 door een onverwacht hoge warmteproductie van de Cell-processor. Eerder is al gebleken dat het oorspronkelijk gepresenteerde ontwerp in de praktijk niet haalbaar was: recente prototypes zijn zichtbaar groter gemaakt om ruimte te maken voor een aantal extra ventilatieroosters. Toch is HSTNN-LB94 dat mogelijk nog steeds niet genoeg om de warmte af te kunnen voeren. Sony heeft volgens de anonieme - maar in het verleden correct gebleken - 'Phantom Insider' nog steeds geen volledig functionele prototypes van de console kunnen leveren vanwege de slechte yields en Accu HP HSTNN-OB93 het feit dat het ontwerp zijn warmte niet kwijt kan. De op E3 getoonde kasten draaiden daarom op 2,8GHz in plaats van de beloofde 3,2GHz. Het bedrijf zou nu overwegen om de kloksnelheid van de processor op 2,8GHz te laten hangen en/of de voeding uit de behuizing te halen en deze los mee te leveren. Deze laatste stap heeft Microsoft ook gezet: de externe voeding van de Xbox 360 zorgt ervoor Accu HSTNN-OB94 dat de console zelf een stuk kleiner en koeler is dan anders mogelijk zou zijn geweest.

Hoe betrouwbaar dit alles is valt natuurlijk nog te bezien. Een recent verspreid verhaal dat de architectuur van het nieuwe spelstation 'kapot' was bleek al snel onzin te zijn: The Inquirer kreeg een slide onder ogen waar op stond HSTNN-XB93 dat de leesbandbreedte tussen Cell en het 'local memory' slechts 16MB/s was. Daaruit concludeerde men dat er wel iets verschrikkelijk mis moest zijn, maar spelontwikkelaars waren er snel bij om dat te ontkrachten: het bleek om videogeheugen te gaan, en daaruit lezen is HP HSTNN-XB94 volgens hen toch vrijwel nooit nodig. Sterker nog: met de huidige PlayStation 2-hardware kan het niet eens.

Sony heeft zijn assortiment kleine laptops vernieuwd met de Vaio TX3-serie. Deze nieuwe worp designerschoothondjes volgt de TX2-serie op. Het dunne 11,1" lcd-breedbeeldscherm met led-backlight is gehandhaafd, evenals de compacte basisafmetingen. Accu HP NU089AA Nieuw is de toepassing van Core Solo-processors, met naar keuze kloksnelheden van 1,06 of 1,2GHz; dat zijn enkelkernige varianten op basis van Intels Core Duo 'Yonah'. Daarnaast is ook een op 1,06GHz klokkende Celeron M een optie. Met die Celeron M komt de HSTNN-CB87 maximale gebruiksduur van een standaard acculading uit op zeven uur; met de Core Solo's zou dat worden verlengd tot tien uur.

Standaard is in de TX3's een dvd-brander aanwezig, evenals 512MB aan geheugen - wat zich laat uitbreiden tot 1,5GB. Voor harde opslagruimte kan men kiezen uit 40, 60 en 80GB metende schijven. Er zijn aansluitingen voor twee usb 2.0-stekkers Accu Toshiba Qosmio F60 00U en een firewire-plug. Er kan draadloos gewerkt worden conform de 802.11a/b/g-standaarden en ook Bluetooth 2.0+EDR wordt ondersteund. Deze Vaio-pups kunnen niet alleen een drietal types mediakaartjes en een pcmcia type II slikken, Batterij Toshiba Qosmio F60 016 maar ook de vingerafdruk van hun baas herkennen. Het model met het rugnummer VGN-TX72B/B kan bovendien tv-programma's en een elektronische tv-gids op een presenteerblaadje aanbieden. Het gewicht van deze telgen komt uit op circa 1,3kg. Ze zullen te bestellen zijn met een blauw, zwart, wit of roze vachtje. De route 'kleiner, fijner en Accu Qosmio F60-10H een designer' leidt ook in dit geval niet naar een lichter prijskaartje; de introductieprijs in Japan wordt op circa 2000 dollar geschat.

Zowel Sony als Pioneer hebben de introductie Accu Toshiba Qosmio F60-10J van hun standalone blu-ray-spelers uitgesteld, zo bericht Gamesindustry.biz. Beide spelers zouden deze maand op de markt gezet worden, maar de BDP-S1 van Sony zal nu pas halverwege augustus in de winkels verschijnen en de introductie van Pioneers BDP-HD1 is uitgesteld tot september. De reden van de uitgestelde introductie van Sony’s speler is Accu Qosmio F60-10K onbekend. De lancering van de Pioneer BDP-HD1 is uitgesteld vanwege ongespecificeerde compabiliteitsproblemen. Samsung ligt nog op schema om de eerste blu-ray-spelers deze maand aan de man te brengen, tegelijk met Accu Toshiba F60-10Q het verschijnen van de eerste Blu-ray-titels in de Amerikaanse winkels. Hd-dvd-spelers zijn al enkele maanden in Amerika te koop.

Fujitsu heeft op de Computex Taipei 2006-beurs een standaard pc-behuizing laten zien waarin een RAID-array gehuisvest was met een capaciteit van 8TB. Om dit mogelijk te maken werden in totaal vijftig 2,5” notebook harde schijven Toshiba Qosmio F60-10U Accu gebruikt met een capaciteit van 200GB. Hierop zou in theorie 10TB aan gegevens opgeslagen kunnen worden, maar Fujitsu heeft ervoor gekozen om tien harde schijven te gebruiken voor het opslaan van pariteitinformatie om zo het uitvallen van meerdere harde schijven Accu Qosmio F60-10V probleemloos te kunnen opvangen. De gebruikte MHV2200BT-schijven hebben een rotatiesnelheid van 4200rpm en gebruiken maximaal 1,6 Watt waardoor het totale array een energieverbruik heeft van slechts 80 Watt. Verwacht wordt dat 2,5” harde schijven rap aan populariteit zullen winnen in de enterprise storage markt en de stap richting 1,8” harde schijven zal niet lang op Accu Toshiba Qosmio F60-10W zich laten wachten, zo voorspelt Fujitsu.

Dell heeft een nieuwe reeks servers ge〓ntroduceerd die gebruik maken van de dual-core serverprocessors van - uiteraard - Intel. Dit is de tweede serverserie van Dell die gebruik maakt van de dual-core Xeon-processor. Accu Toshiba F60-10X De eerste serie werd in het najaar van 2005 ge〓ntroduceerd, waarmee Dell toen de eerste grote serverfabrikant was die deze processor in zijn producten opnam.

De nieuwe Accu Qosmio F60-11L PowerEdge 1950, 2900 en 2950 zijn uitgerust met de meest recent ge〓ntroduceerde dual-core Xeon-processor, ook wel bekend onder de codenaam 'Dempsey'. Dit is de laatste Xeon-processor die gebruik zal maken van de processorarchitectuur zoals deze ook in de Pentium 4 terug is te vinden. De opvolger van Dempsey, nu nog bekend onder de naam Toshiba Qosmio F60-BD531 Accu Woodcrest, zal gebaseerd zijn op de Core-architectuur die op zijn beurt weer is afgeleid van de Pentium M-architectuur. Woodcrest zal volgens de huidige planning op 26 juni worden ge〓ntroduceerd. De overstap naar deze nieuwe processor wordt echter met Accu Qosmio F60-BD532T de introductie van de nieuwe PowerEdge-servers alvast voorbereid, aangezien moederborden die met Dempsey overweg kunnen, ook geschikt zijn voor Woodcrest-processors. Niet alleen op het gebied van de processors zijn de nieuwe PowerEdge-systemen vernieuwd, ook op managementgebied zijn er verbeteringen doorgevoerd. Zo zijn de servers nu uitgerust met een lcd-scherm Accu Fujitsu P5010 waar diverse meldingen over de status en eventuele storingen op kunnen worden weergegeven. De prijzen van de nieuwe servers beginnen rond de 1750 dollar. Dell heeft alvast een 'klant' binnen, aangezien Google de Fujitsu LifeBook P5010D Accu PowerEdge 2950 gaat leveren met een aangepast voorpaneel en voorge〓nstalleerde zoeksoftware.

HP heeft bekendgemaakt dat de, tot voor kort enkel voor zeer kapitaalkrachtigen weggelegde, NonStop-servers binnenkort ook voor 'midsize' bedrijven beschikbaar zullen zijn. Het bedrijf haalde de NonStop-servers binnen toen het in 2002 Compaq Accu Fujitsu LifeBook P5020 overnam en daarmee ook ontwikkelaar Tandem Computers in zijn portfolio kreeg. Deze fouttolerante systemen zijn bedoeld voor kritieke applicaties en zijn vooral ontwikkeld voor transactieverwerking. Met de nieuwste NonStop NS1000 Server, gebaseerd op Accu LifeBook P5020D de Itanium 2, met ondersteuning voor twee tot acht processors, wil het bedrijf 'goedkope' high-end systemen aanbieden. Goedkoop is echter relatief: voor de NS1000 moet 85.000 dollar per processor betaald worden. De krachtpatsers zijn nu nog voorzien van Madison-chips, maar zouden binnenkort ook met Montecito's uitgerust kunnen worden. Volgens HP kunnen deze systemen Accu Fujitsu LifeBook B2175 zo goedkoop aangeboden worden door gebruik te maken van onderdelen van bestaande Unix-servers.

Toshiba heeft vandaag een nieuwe harde schijf ge〓ntroduceerd Accu Fujitsu B2175A die gebruikmaakt van een kop die loodrecht op het oppervlak de gebieden magnetiseert in plaats van met de draairichting mee. Dankzij deze perpendiculaire opslag is een hogere datadichtheid mogelijk en heeft Toshiba 178,8 gigabit per vierkante inch op de platters Accu LifeBook B2175B weten te verstoppen. Hierdoor kan de MK2035GSS-schijf een capaciteit van 200GB bij fysiekformaat van 2,5 inch bieden. De schijf doet zijn werk met 4,200rpm en biedt een toegangstijd van 12 milliseconden. Verwacht wordt dat de eerste notebooks met de MK2035GSS in augustus op de markt zullen verschijnen.

Hardewarenfabrikant Asus heeft bekendgemaakt dat het twee moederborden voor Accu LENOVO FRU 121TS040C Core 2 Duo-cpu's aan zijn assortiment heeft toegevoegd. De P5W DH Deluxe is voorzien van alle snufjes die nodig zijn voor de 'digital home'-markt en is opgebouwd rond de Intel 975X-chipset met een ICH7R-southbridge. Dankzij deze technologie kan de plank overweg ASM BAHL00L6S met videokaarten in een ATi CrossFire-opstelling in de twee PCI Express x16-slots op halve snelheid. Daarnaast zijn er nog een PCI Express x1-slot en drie traditionele PCI-uitbreidingssleuven voorzien. SATA II-verbindingen zijn overvloedig aanwezig: de ICH7R neemt LENOVO FRU 121SS080C er drie voor zijn rekening, terwijl een JMicron-chip er daar nog eens twee aan toevoegt. Met nog eens twee extra aansluitingen van een Silicon Image-controller, wordt het totaal op zeven gebracht. Opvallend is dat er van de ICH7R-southbridge slechts drie van de vier beschikbare sata-poorten gebruikt worden, maar gelukkig blijft ondersteuning voor RAID 0, 1 en 5 aanwezig. Batterij LENOVO 40Y8315 Door de JMicron-controller in te zetten, krijgen gebruikers bovendien de beschikking over nog eens twee extra PATA-aansluitingen.