Accu Samsung X65

Nadat de Duitse site Accu Laptop Hardwareluxx eergisteren een review van drie 760MPX moederborden online had geplaatst is het nu de beurt aan LostCircuits om dezelfde drie moederborden van Asus, Tyan en MSI te reviewen. Het Asus A7M266D is het enige moederbord in de roundup dat voorzien moet worden van een ATX 2.03 12V auxilary power connector. Als het bord niet met Accu HP G62m deze auxilary voeding wordt voorzien, treed er datacorruptie op. De anderen zijn ook voorzien van een aansluiting voor deze extra auxilary voeding, maar volgens LostCircuits nemen het MSI en Tyan bord ook genoegen met een normale ATX voeding.

Uit de conclusie blijkt dat alle Accu HP dv6 moederborden zo hun voors en hun tegens hebben. Het Asus moederbord is het snelste, maar daartegenover staat dat er geen netwerk ondersteuning op het moederbord aanwezig is. Doordat er maar drie 33Mhz 32bits PCI sloten op het Accu Asus moederbord aanwezig zijn, valt er dus maar weinig uit te Accu Hp Pavilion dv6t breiden, prik er een USB 2.0 controller, een netwerkkaart en geluidskaart in en het houdt op. Ook zijn de vier gaten rondom de Socket A niet doorboord, dus het gebruik van bijvoorbeeld een Alpha 8045 koeler die doormiddel van deze gaten bevestigd wordt is dus niet bruikbaar. Het MSI K7D-L is een goede alrounder en heeft een ge〓ntegreerde netwerk controller Oplader Pavilion dv6t-1000 dus dat bespaart je een PCI slot. Het Tyan Tiger MPX moederbord heeft net als het Asus moederborden geen gaten rondom de Socket A, maar daar staat tegenover dat het moederbord wel voorzien is van een netwerk controller en vier PCI sloten. Het is dus moeilijk kiezen, zeer zeker Oplader HP Pavilion dv6z gezien dat de drie moederbord qua performance erg dicht bij elkaar in de buurt zitten.

Bij DPReview kunnen we lezen dat Sony met een opvolger komt van de DSC-P5. In een press-release presenteert het bedrijf de 4 Megapixel DSC-P9. Deze digitale camera beschikt over een 3x optische zoom lens en beschikt over het nieuwe 320 x 240 unlimited Accu Pavilion HDX16t recording time MPEG Movie HQX. De camera kent een maximale resolutie van 2272 x 1704 en beschikt over een 1,5" LCD-schermpje. Een NP-FC11 InfoLithium accu is ingebouwd voor de nodige energie en opslag vindt plaats Accu Pavilion dv3 op Memory Sticks. Standaard wordt er slechts 16MB bijgeleverd:Op de Duitse site Hardwareluxx vinden we een zeer uitgebreid review terug van drie moederborden die geschikt zijn om twee AMD processoren tegelijk te draaien. De drie moederborden gebruiken de AMD chipset 760MPX, welke dan ook aan een nader onderzoek is onderworpen. HP Envy 17 Accu Het review is zoals eerder gezegd zeer uitbreid, er wordt onder andere getest op bios, stabiliteit en overklokken, maar ook op videobewerking en uiteraard de verschillende 3D-benchmarks.

Een greep uit de conclusie betreffende Accu Compaq Presario CQ42 de chipset en moederborden geeft aan dat de AMD 760MPX-chipset beter bevalt dan de eerdere AMD 760MP. De MPX-chipset heeft de sterke punten van MP-chipset overgenomen en de zwakke punten zoveel mogelijk verbeterd. De chipset draait stabiel en constant, maar het is geen chipset met een grote toekomst. USB 2.0 is slechts te gebruiken met een Accu Compaq CQ32 PCI add-on kaart, FireWire en ATA/133 worden niet ondersteund door de southbridge. De volgende duale chipset van AMD zal eind van het jaar komen en zal dan de Hammer ondersteunen, dus geen opvolger maar een vervanger. Compaq Presario CQ62 Accu Hierdoor is de verwachting dat er geen updates van de MPX zullen verschijnen. Uit de review is verder gebleken dat de Asus uit de meeste testen het beste naar voren komt, hoewel de MSI er zeker niet veel voor onderdoet, maar kwalitatief is de Asus beter. De Tyan scoort geen ruime voldoende, dit komt voornamelijk door het BIOS, dat in tegenstelling tot die van Accu Presario CQ72 de Asus en MSI geen overklokmogelijkheden heeft. Hoewel in een serveromgeving nauwelijks zal worden overgeklokt, is dit wel een puntje van kritiek. Verder is de Tyan op bijna alle punten slechter dan de Asus en de MSI, ook al staat het moederbord qua configuratie Accu HP Pavilion dm4 en stabiliteit als een huis.

AMD's Athlon MP ist 〓ber ein Punkt-zu-Punkt-Protokoll angebunden, jeder Prozessor kann 2,1 GB/s 〓bertragen. Doch der Speicher 〓bertr〓gt mit einem Single-Channel DDR-SDRAM-Interface mit 266 Mhz DDR auch nur 2,1 GB/s - hier liegt der Engpa〓 also Accu Acer 2493NWLMi nicht bei den Prozessorkan〓len, sondern eindeutig beim Speicher. Ideal w〓re f〓r den Athlon ein Dual DDR-SDRAM-Interface f〓r DDR266 - hieraus k〓nnte er maximale Leistung beziehen, denn die zur Verf〓gung stehenden 4,2 GB/s w〓ren ideal ausgelastet. Acer TravelMate 2493WLMi Accu Vielleicht eine Idee f〓r einen AMD770MPX ?

Hewlett-Packard kondigde afgelopen maandag de komst van twee nieuwe DVD+RW combodrives aan, meldt C|Net: De interne dvd200i en de externe dvd200e. Beide combo's bieden naast Accu Acer TravelMate 4200 DVD+RW tevens ondersteuning voor DVD+R. Dit laatste is naar HP's eigen zeggen bewust toegevoegd, met als doel een grotere compatibiliteit te bereiken met de diverse DVD-ROM spelers in de markt:"Compatibility is definitely the most crucial issue that DVD+RW supporters face, and HP's announcement is a good sign of improvement," Gartner analyst Mary Accu s TravelMate 4202LMi Craig said. "But it's not clear by how much." Manufacturers would have to test their drives and media with all the drives in the market to back up their claims about the compatibility of their formats with DVD-ROM drives, Craig said.

Manufacturers are looking to build off the Accu Acer 4202WLMi popularity of CD-R (CD-recordable) and CD-RW (CD-rewritable) drives and media, which took off as formats because consumers were recording songs and video onto CD-R and CD-RW discs.Beide drives krijgen van HP een programmaatje meegeleverd waarmee Accu Acer TravelMate 4230 bepaalde instellingen kunnen worden aangepast, waardoor een verhoogde compatibiliteit met DVD-ROM spelers kan worden bereikt. De bestaande dvd100i zal deze utility kunnen downloaden vanaf HP's website. De dvd200i verschijnt medio april in de schappen met een prijskaartje van $ 499,-. De dvd200e komt in mei en daar gaat men $ 599,- voor vragen. Aansluiting op Oplader Acer TravelMate 4233WLMi een PC zal mogelijk zijn via een IEEE 1394 of een USB 2.0 poort.

Sony heeft vandaag in Tokio twee nieuwe handheld speelgoedjes in de Clie serie ge〓ntroduceerd, PEG-NR70V en PEG-NR70. Beide moeten opengeklapt worden om een LCD touchscreen van 320 bij 480 gekleurde pixels en Accu Acer 4283WLMi een heus toetsenbord zichtbaar te maken. De nieuwe producten zijn voorzien van een Motorola Dragonball SuperVZ processor op 66MHz en draaien op PalmOS, voorzien van de laatste features op het gebied van multimedia. Zo kan er digitale muziek afgespeeld worden op beide Oplader Acer Aspire 5110 versies, en heeft de NR70V zelfs een digitale camera aan boord. Lees meer bij C|Net:

The devices were announced in Tokyo. Sony representatives in the United States declined to comment on when and if the devices would be announced here. In the past, the consumer electronics giant has followed Japanese product announcements with similar Accu Acer Aspire 5515 releases in the United States. Sony is aiming to set itself apart from other Palm OS licensees, such as Palm and Handspring, by integrating entertainment capabilities into its line of handhelds. The company has already built a digital audio player into its Accu Aspire 5610 PEG-N760C and its PEG-T615C can double as a universal remote control.



De mannen van CDRLabs hebben een review gemaakt van de Sony CRX85U/A2. Deze externe CD-RW/DVD-ROM combodrive wordt via de USB 2.0 interface of via de PCMCIA interface met je computer verbonden. Het Acer Aspire 5630 Accu schrijven van CD's vindt plaats op 20x, herschrijven op 8x, lezen van CD's op 24x en het lezen van DVD's op 8x. Aan boord vinden we een buffer van 8MB en Sony's Power Burn om het brandproces soepel te laten verlopen. De brander wordt geleverd met een goed software pakket en levert Accu Acer Aspire 5650 een behoorlijke goede performance. Helaas zijn er ook een aantal nadelen aan te wijzen, zoals de lage DAE speeds en het lawaai dat wordt geproduceerd bij het lezen van verschillende delen van de CD. Hieronder een gedeelte uit de conclusie:

The CRX85U is the first portable drive available with 20x writing speeds. These speeds helped Accu Acer 5680 give the CRX85U one of the lowest writing times we've gotten from a portable drive. Just don't expect to see the same level of performance from the CRX85U as you would in a 20x desktop CD-RW. The CRX85U uses a very conservative Z-CLV implementation and does not Accu Acer Aspire 9110 reach 20x until the very end. Things weren't perfect though. In my tests I did run into a few problems when writing CD's. Even after a firmware fix, there were still some issues with media compatibility and inconsistent writing times. However, Sony's engineers are working to resolve them and Accu Aspire 9120 should have a fix very soon.Asus heeft een aantal nieuwe moederborden op de planning voor de binnenkort te verschijnen Pentium 4's met 533MHz, zo is te lezen op X-Bit Labs. ASUS zal drie moederborden gaan produceren die een frontside bus van 533MHz (133MHz QDR) ondersteunen. Het verschil tussen de drie borden is eigenlijk alleen de gebruikte Accu Samsung X360 chipset. Het gevolg van de verschillende chipsets is dat de ondersteuning voor bepaalde type geheugenmodules verschilt per bord.

De P4T533 is gebaseerd op de Intel 850E chipset en zal Accu X460 X60 onersteuning bieden voor 2GB PC1066 RDRAM. Dit bord zal waarschijnlijk het duurste bordje worden uit de serie, en heeft een theoretische geheugenbandbreedte van 4,2GB/sec. De P4B533 is ook op een Intel chipset gebaseerd, te weten de Intel 845E. Deze chipset Accu Samsung X65 ondersteunt maximaal 2GB DDR SDRAM op 266MHz (PC1600/2100), en haalt hiermee een geheugenbandbreedte van 2,1GB/sec. De P4S533 maakt ook gebruik van DDR SDRAM geheugentechnology, maar deze keer tot 333MHz DDR dankzij het gebruik van de SiS 645DX chipset. De P4S533 ondersteunt maximaal 2GB PC2700 geheugen of 3GB PC1600/PC2100 Accu Samsung NP-X22 geheugen.

De overige specificaties van de drie Asus moederborden verschillen nauwelijks. Ze hebben alle drie 6 PCI sloten, een AGP slot en USB 2.0 ondersteuning. Op alle borden is (optioneel) een onboard ethernet aansluiting en 6 kanaals Oplader Samsung X22 geluidschip. Ook wat betreft overclock mogelijkheden zijn de bordjes gelijk volgens X-Bit Labs: De klokfrequentie is te varieren in stapjes van 1MHz, en diverse spanning zijn nauwkeurig instelbaar. De verwachting is dat de nieuwe Asus borden eind april of begin mei leverbaar Samsung M55 Accu zullen zijn:

We managed to get at our disposal some press releases of the upcoming ASUS mainboards, which should be demonstrated at CeBIT and launched in April-May. AMong them are solutions built on the chipsets, which haven't been yet announced, Accu Samsung M70 namely: i845E, i850E and SiS 645DX.

Samsung once again proved that they are an indisputable leader in developing fast DDR SDRAM chips for graphics cards. It is not for nothing that GeForce4 based graphics cards are all equipped with Samsung chips working at the Accu NP-M50 frequencies up to 660MHz (330MHz DDR). And today Samsung moved one more step forward having announced graphics memory chips, which can work at 800MHz (400MHz DDR).New chips are 128Mbit and work at 2.8V. They are packed into 144-pin FBGA Oplader Samsung NP-M70 package 12mm x 12mm big. At present Samsung is sampling the first chips marked as K4D26323RA-GC25. so, the graphics chips and graphics card makers again have something to think of.

C|Net meldt dat IBM vandaag een 110GHz chip zal aankondigen voor netwerken. Deze chip Accu Samsung NP-R50 zal voorzien zijn van veel zogenaamde 210GHz transistoren. De transistoren verbruiken een stuk minder energie en de chip zal de huidige snelheid van de OC768 netwerken kunnen verdrievoudigen. Intel heeft aangegeven dat de 110GHz chips ergens volgend jaar in netwerkproducten Accu NP-R55 zullen worden ge〓ntegreerd. IBM zal gebruikmaken van de silicon germanium chipfabricage technologie, ook wel SiGE genoemd. Hieronder een gedeelte uit het artikel:"This is a device where when we approach flat out (to 110GHz), we could probably approach data rates Accu Samsung R50 of 100gbps," Meyerson said. "But if you back down, it's capable of supporting very high data rates at very low power."Indeed, when the chips are tuned to 40GHz to work at 40gbps network speeds, they consume between 300 to 500 times less power than IBM's current crop of networking chips, Meyerson said. And less power means less heat--which lifts a potential barrier Samsung R55 Accu to performance.

Medio april zal Asus haar eerste eigen PDA op de markt brengen, zo rapporteert DigiTimes. Deze PDA zal voorzien zijn van GPRS en een Intel StrongARM 1110 processor. Het apparaatje gaat draaien Accu NP-Q40 onder het Pocket PC 2002 besturingssysteem. Later dit jaar, in kwartaal drie, zal er een volgend model verschijnen, voorzien van Intel's nieuwe XScale processor(s). Niet alle PDA's zullen voorzien worden van een ingebouwde GPRS, zei Asus, maar middels het koppelen van een externe Accu Samsung Q30 module aan de SD (Secure Digital) card slot, is het optioneel. Over Intel's nieuwe XScale processors schreef DigiTimes nog het volgende:Intel's new PXA250 and PXA210 XScale processors boast core computing speeds of 400 and 200MHz, respectively. With high performance ratings and low energy consumption, the XScale has already gained the support of Microsoft, as Accu Fujitsu well as Taiwan's High Tech Computer (HTC), Acer, Compal, Quanta, Wistron and PenPower Technology.