Accu NP-N310-KA05UK

De Almeerse Scholen Groep (ASG) heeft na een Accu NP-N310-KA05UK uitgebreide selectieprocedure ict-dienstverlener Actacom uit Utrecht opdracht gegeven voor de levering van 2200 Acer-desktops met lcd-beeldschermen en honderd Acer-notebooks.

Actacom, een Accu NP-N310-KA05US gespecialiseerd ict-dienstverlener voor het onderwijs, heeft daarbij voor de scholengroep een oplossing van desktops, lcd-monitoren en notebooks samengesteld. Actacom zorgt tevens voor de installatie en het onderhoud van de geleverde systemen. De gekozen oplossing bestaat uit Acer Veriton N282G- en Veriton X490G-desktops en Acer TravelMate Timeline X Accu NP-N310-KA05US serie-notebooks. Alle geleverde systemen zijn voorzien van vier jaar garantie.

De wereldwijde verkoop van pc’s is het afgelopen vierde kwartaal 2010 minder snel gestegen dan verwacht. De verkoop nam volgens marktonderzoeksbureau IDC met 2,7 procent toe naar 92,1 miljoen eenheden. Accu NP-N310-KA06ES Dat is minder dan de 5,5 procent groei die marktonderzoeksbureau IDC had verwacht. IDC noemt als oorzaak de opkomst en populariteit van mediatablets, met name de Apple iPad.

IDC zegt Accu NP-N310-KA06US dat klanten liever een Apple iPad kochten dan een andere pc (desktop, notebook en netbook). Dat heeft effect gehad op de verkoop van netbooks en in mindere mate ook op notebooks, met name in de EMEA-regio. Volgens IDC snoept Apple met zijn iPad marktaandeel af van andere pc-leveranciers. Dat zal in 2011 blijven voortduren, omdat er meer leveranciers met tablets op Accu NP-N310-KA06US de markt komen. Volgens IDC lijden netbooks het meest onder de concurrentie van mediatablets. Klanten willen een goede notebook en daarnaast een mediatablet.

Marktleider HP en tweede speler Dell haalden Accu NP-N310-KA07US in het vierde kwartaal van 2010 vlakke groeicijfers. Acer, de derde speler, zag de verkoop met 15 procent afnemen, waardoor zijn marktaandeel zakte van 12,8 naar 10,6 procent. Acer had vooral last van mindere vraag naar netbooks. Lenovo staat op nummer vier en zag zijn verkoop Accu NP-N310-KAO1FR met 21 procent toenemen, vooral in de China. Toshiba zag de verkoop met 12,1 procent toenemen en staat op de vijfde plaats.

Apple deed hele goede zaken op de Amerikaanse markt. Het zag de verkoop van zijn pc's in het vierde kwartaal toenemen met 23,7 procent naar 1,9 miljoen eenheden. In Amerika staat Apple inmiddels op de vijfde plaats met 9,7 procent Accu NP-NC310 marktaandeel.

Acer komt begin 2011 met zijn nieuwe Windows 7- en Android-tablets. Het gaat om 7 inch en 10,1 inch tablets die geschikt zijn voor WiFi- en 3G-netwerken. Acer brengt zijn twee nieuwe Accu SAMSUNG N150 Android-tablets (waarvan eentje waarschijnlijk met Google Chrome OS) en een Windows 7-tablet begin 2011 op de markt.

De tablets nemen het onder andere op tegen de Apple iPad, de Samsung Galaxy Tab en tablets van Dell en HP. Het gaat om 7 inch en 10,1 inch tablets die geschikt zijn voor WiFi- en 3G-netwerken. De tablets hebben voor en achter een 1,3 megapixel Accu SAMSUNG N150P HD-camera. De Android-tablets ondersteunen Flash 10.1. De Windows 7-tablet heeft een AMD-processor en kan op een dockingstation geplaatst worden, waardoor hij op kantoor te gebruiken is.

Volgens Accu SAMSUNG N150 Plus onderzoeksbureau Strategy Analytics is het wereldwijde marktaandeel van de Apple iPad 95,5 in de tablet-markt. Naar verwachting zullen Android-tablets hier marktaandeel van gaan afsnoepen. Ook verwachten sommige analisten dat tablets de markt van notebooks en netbooks gaan kannabaliseren.

Acer komt verder met een 4,8 inch smartphone Accu SAMSUNG NP-N150 die eigenschappen heeft van een tablet. Ook introduceerde de fabrikant de dual-screen Iconia-notebook, het Alive digital content-platform en de Clear.fi-thuisnetwerkoplossing.

De 13,3-inch Accu G51J-IX110V ASUS G51J-SZ028VAcer TravelMate Timeline 8372T is speciaal ontworpen voor mensen uit het mkb die veel onderweg zijn. De Intel Core-processor levert prima prestaties voor geavanceerde grafische technologie. Ook beschikt de notebook over beveiligingsvoorzieningen en goede beheermogelijkheden in een betrouwbaar en milieubewust platform. Deze dunne en lichte notebook heeft een batterijduur Accu G51J-SZ045V etc ASUS G51JX van acht uur, wat perfect is voor bijvoorbeeld reizende, zakelijke gebruikers.

Een Intel Core-processor levert de rekenkracht die nodig is voor een optimale productiviteit. Het ontspiegelde 13,3-inch hogeresolutiescherm zorgt voor een goede weergave bij het maken van professionele presentaties en het werken met Accu G51JX-1X110V documenten. Voor contact met relaties is er de keuze uit Wi-Fi, Gigabit Ethernet en Bluetooth. Ook videoconferencing behoort tot de mogelijkheden dankzij de 1,3 megapizels Acer Crystal Eye-webcam en microfoon. De TravelMate Timeline 8372T heeft een dikte van Accu G51JX-3D ASUS G51JX-3DE zo'n 2,5 cm en is licht qua gewicht.

De Acer Bio-Protection-oplossing maakt gebruik van een hypermoderne biometrische vingerafdruklezer om de toegang tot het systeem te beveiligen. Tevens kunnen met deze technologie wachtwoorden met 〓〓n vingerbeweging worden ingevoerd en krijgt de gebruiker Accu G51JX-A1 via Acer MasterLaunch met een veeg van de vinger snel toegang tot de acht meestgebruikte applicaties.

De TravelMate Timeline 8372T is gemaakt van een aluminium-magnesiumlegering die de behuizing stevig, licht en duurzaam maakt. De Acer DASP-technologie (Disk Anti-Shock Protection) beschermt de harde schijf van de notebook Accu G51JX-A2 ASUS G51JX-IX012X tegen de schokken en stoten van dagelijks mobiel gebruik. Als tweede veiligheidsmaatregel is er Acer Backup Manager aanwezig, waarmee van belangrijke zaken automatische back-ups naar een schijf worden gemaakt, terwijl met eRecovery Management Accu G51JX-IX044V het hele systeem op elk moment in de oorspronkelijke staat kan worden hersteld.

De 100 procent kwikvrije TravelMate Timeline 8372T is een milieubewust apparaat dat aan de RoHS-, WEEE- en Energy Star-normen voldoet. Bovendien bespaart de Acer PowerSmart Manager en -adapter tot wel 66 procent energie als de notebook op het Accu G51JX-IX044Z ASUS G51JX-IX052V stroomnet is aangesloten en in de slaapstand staat.

Uit onderzoek van Computer Profile blijkt dat HP hofleverancier van hardware is in het publieke segment, dus de overheid, de zorg en het onderwijs. Bijna de helft van alle hardware (notebooks en pc's) in het segment is Accu G51JX-IX172V van deze leverancier. Op nummer twee in de lijst staat Dell, dat een kwart van de hardware levert. Iets minder dan tien procent van de systemen komt van Fujitsu en deze worden hoofdzakelijk gebruikt bij overheidsinstellingen.

Het resterende Accu G51JX-IX192V ASUS G51JX-IX206Vdeel van de systemen is afkomstig van verschillende producenten, zoals Toshiba, NEC en Acer. Dit blijkt uit de analyse die informatieleverancier Computer Profile op basis van 3154 interviews heeft uitgevoerd naar de ict-structuren binnen de Nederlandse publieke markt. De resultaten zijn samengebracht in het rapport ‘Ict in the public sector'.

Servers kunnen worden ingedeeld in high-end servers en servers gebaseerd op Intel-technologie. De Accu e iBook G4 14inch eerste categorie is een samenvoeging van mainframes (in Nederland voornamelijk IBM z), minicomputers en midrange systemen, zoals HP9000-, IBM System p-, IBM System i- en Sparc-servers. Op het gebied van high-end servers in het Nederlandse publieke Accu iBook G3 14" inch domein is IBM de belangrijkste leverancier. Circa 44 procent van alle systemen is van Big Blue. In dit segment is HP de nummer twee met 35 procent van alle systemen. Ongeveer 〓〓n op de vijf systemen, voornamelijk te vinden in het onderwijs, is van Sun.

Ten opzichte van high-end servers is het aantal Intel-based servers veruit in Accu MacBook Pro 17inch de meerderheid. Dit segment wordt in de Nederlandse publieke sector gedomineerd door systemen van HP. Dat zijn vooral, namelijk bijna 75 procent, ProLiant-servers (voormalige Compaq-systemen). Dell heeft in deze markt ongeveer zeventien Accu MacBook Pro 15 inch procent in handen, met relatief veel systemen bij medische instellingen, zoals ziekenhuizen, en het voortgezet onderwijs. De nummer drie is IBM, goed voor ongeveer vier procent

Acer introduceert een nieuw topmodel in de Aspire One netbookreeks. De nieuwe netbook is compleet uitgerust met een 10-inch beeldscherm, Windows XP en ge〓ntegreerde Bluetooth en is ontworpen voor een snel, simpel en zeer Accu MacBook 13 inch eigentijds mobiel gebruik.

Een jaar nadat de eerste modellen op de markt verschenen, hebben netbooks de pc-markt compleet veranderd. Netbooks hebben een nieuw marktsegment doen ontstaan, dat de gebruikers zelf hebben Accu MacBook Pro 13 inch gecre〓erd vanuit de behoefte om altijd en overal online te zijn. Asus beet het spits af met de Eeepc, maar Acer was een snelle volger met de Aspite One-lijn.

De nieuwe ultradunne en gestroomlijnde 10-inch Aspire One is leverbaar in vier hoogglans kleuren: wit, blauw, rood en zwart. De Aspire One heeft een 10.1-inch WSVGA LED backlight scherm met een resolutie van 1024x600 pixels dat een bredere beeldweergave geeft. Accu MacBook Pro 15 inch In de schermrand aan de bovenzijde zit de Acer Crystal Eye webcam, geoptimaliseerd voor slecht verlichte omgevingen, die de gebruiker verbonden houdt met de online wereld via live video streaming, video chats en conferenties. Accu PowerBook G4 15inch Titanium De netbook wordt standaard geleverd met ingebouwde 802.11b/g Wi-Fi en Acer Signal Up technologie voor het verbinden met draadloze netwerken. Daarnaast is er Bluetooth aan boord, dat ook gespecificeerd kan worden met naar keuze ingebouwde WiMAX of 3G draadloze technologie〓n voor onbeperkte connectiviteit.Apple A1039