Accu Toshiba Satellite M40

AnandTech heeft de Samsung Accu Pavilion XH545 SyncMaster 193P onder handen genomen, en het resultaat hiervan is te lezen via deze link. De SyncMaster 193P is de derde generatie van Samsung op 19"-gebied en staat nu vanaf Onbekend in de Pricewatch. Wat meteen opvalt aan het scherm, is de interface. Die bestaat namelijk alleen maar uit een Accu HP Pavilion XH555 aan-en-uit knop, de OSD-functies worden namelijk met behulp van de meegeleverde Windows- en Mac-software ingesteld. De kabels worden op dezelfde manier weggewerkt als bij de SyncMaster 192T. Dit houdt dus in dat de DVI-, D-Sub- en stroomkabelaansluiting allemaal onderaan de standaard te vinden zijn. Dit zijn ook verder de enige aansluitmogelijkheden, HP Pavilion XH575 Accu er is geen USB-hub aanwezig en ook moet het scherm het zonder een audio-, S-Video- en composite video-ingang doen.

De overige kenmerken van het scherm zijn naast Accu HP XH625 de .294 dotpitch, 20ms response time en een contrast ratio van 800:1 ook dat de helderheid 250 candela per vierkante meter is en er een native resolutie van 1280x1024 wordt aangeboden. Verder is zowel de horizontale als verticale kijkhoek 178 graden en is het stroomverbruik volgens Accu Pavilion XH635 opgave veertig Watt bij normaal gebruik en in stand-by nog altijd vijf Watt. Wat opvalt aan deze specificaties is voornamelijk de 800:1 contrast ratio bij slechts 250cd/m². Wanneer dit dan ook wordt uitgetest, blijkt echter dat Samsung flink werk heeft gemaakt van dit aspect en ook uit de andere Accu HP Pavilion dv9100 testen komt het scherm goed uit de bus.

De uiteindelijke conclusie luidt dan ook dat Batterij Samsung weer een goed scherm klaar heeft liggen, dat ondanks kleine aandachtspunten - niet geschikt voor Linux-gebruikers en erg flexibele standaard - waarschijnlijk geen slechte verkoopcijfers zal gaan behalen. HP Pavilion dv9200 Accu Wanneer we echter naar de prijs kijken en ook de toch wel beperkte resolutie van 1280x1024, kunnen we hier op z'n minst enige twijfels bij plaatsen.

In de DigiTimes is te lezen dat Hewlett-Packard Accu Pavilion dv9500 de verwachting voor het aantal verkochte laptops in 2004 met 10 procent naar boven heeft bijgesteld. De verkopen gaan zo goed dat HP schat 11 miljoen laptops te verkopen. Dit is een stijging van bijna 70 procent ten opzichte van 2003, toen 6,5 miljoen laptops werden verkocht, Accu HP Pavilion dv9600 en ongeveer 180 procent ten opzichte van 2002, toen 3,8 miljoen laptops werden verkocht. De groei zal dit jaar naar verwachting niet zo makkelijk meer verlopen als de voorgaande jaren. Volgens bronnen wist HP andere notebookproducenten zoals Dell en Toshiba voornamelijk te verslaan doordat de laptops tegen een lage prijs werden afgezet. Door de grotere volumes is Accu HP dv9700t het moeilijker op prijs te blijven concurreren en kan het moeilijk worden de doelstelling te behalen.

Hexus heeft het SK8V-moederbord van Accu Pavilion dv9700z Asus getest dat geschikt is voor alle Opteron 1xx, 2xx, 8xx en Athlon 64 FX-processors met een Socket 940. Op het eerste gezicht is dit moederbord niks anders dan de Socket 940-versie van het K8V-moederbord dat geschikt is voor Socket 754-processors; toch heeft Asus enkele verbeteringen aangebracht. In plaats van drie zijn er nu vier Accu 312-0504 geheugenslots, iets wat heel erg logisch is gezien het feit dat de Opteron en de Athlon 64 FX met een dual-channel geheugencontroller zijn uitgerust. Dit betekent dat het geheugen per paar moet worden ge〓nstalleerd. Dit in tegenstelling tot de Socket 754-processors Dell 312-0575 die een single-channel geheugencontroller hebben. De SK8V is ook uitgerust met een verbeterde geluidschip, een extra FireWire-poort en een slot waarin een WiFi-module kan worden geplaatst.

Over de layout van het moederbord heeft Hexus weinig te klagen. Het BIOS biedt voldoende 312-0576 opties om over te klokken, zo heeft de gebruiker bijvoorbeeld de volledige controle over de FID en de VID, zodat hij zelf de multiplier en het voltage waarop de cpu loopt kan kiezen. Helaas heeft de VIA K8T800-chipset geen PCI-lock, waardoor de overklokmogelijkheden beperkt blijven Batterij Dell 312-0576 tot het verhogen van de multiplier en het lichtelijk verhogen van de FSB. Ondanks dat, was er toch een 25% overklok van de Athlon 64 FX-51 mogelijk. Hiervoor werd de multiplier verhoogd van 10x naar 11x en de FSB verhoogd naar 227MHz. Helaas werd het moederbord niet Dell 312-0590 vergeleken met andere Socket 940-moederborden. Het is dan ook moeilijk om iets over de performance van het bord te zeggen. Ten opzichte van de K8V was het moederbord ietwat sneller volgens Hexus. Dit kan echter niet aan het moederbord worden toegeschreven, daar de dual-channel-geheugencontroller van de Athlon 64 FX waarmee getest is waarschijnlijk de Accu Dell 312-0594 hoofdverantwoordelijke is voor de snelheidswinst. Het moederbord wordt dan ook aangeraden als je op zoekt bent naar een Socket 940-moederbord.

De mannen van TBreak.com hebben een FK890 review gepubliceerd over het K8N Neo Platinum-moederbord van MSI. Dit moederbord is gebaseerd op de nForce3-250 chipset en wil graag vergezeld worden door een Socket 754 Athlon 64-processor. Aanwezig zijn alle features die men vandaag de dag kan verwachten op een moederbord. Dell FP282 We vinden op de plank FireWire, USB 2.0, Serial ATA RAID, gigabit ethernet en 7.1-kanaalsgeluid. Het blijkt dat het moederbord geen schokkende prestaties neerzet, maar desondanks wel prima kan meekomen met de concurrentie.

HP heeft afgelopen maandag een 4-way Opteron server gelanceerd. De Proliant DL585 is het broertje GK479 van de Xeon-based DL580 en het eerste systeem met een viertal 64-bits AMD cpu's sinds HP heeft aangegeven dat het ook AMD Opteron processors zou gaan gebruiken. Het grootste deel van de serververkopen van HP bestaat uit systemen die een Intel chip bevatten, zoals Accu HP 2133 Mini-Note bijvoorbeeld de Xeon of de Itanium. De AMD cpu's zijn echter in opmars, zo zegt Steve Cumings, manager voor Opteron-sectie. De DL585 heeft een record neergezet in de MMB3 benchmark, een proef waarin de performance en schaalbaarheid van Microsoft Exchange Accu Mini 2140 Server wordt getest. De server kon tijdens de test 7800 gebruikers aan, een verbetering van acht procent ten opzichte van het oude record.

Cummings geeft aan dat de Opteron de Intel-processors niet zal gaan vervangen, er zullen verschillende series naast elkaar blijven bestaan. De DL585 is verkrijgbaar vanaf 8.299 dollar en is uitgerust met een tweetal Opteron 842 1,6GHz processors Accu HP 510 en 2GB geheugen. Voor 11.297 dollar komt men in het bezit van een 4-way Opteron 842 1,6GHz server. Schijven moet men er nog apart bij kopen. De DL585 kan maximaal 64GB aan geheugen bevatten en is 4U hoog. Er is ruimte voor vier hot-swappable harddisks. Accu 530 De server heeft, vergeleken met de DL580, twee extra PCI-X sloten. Naast het hierboven besproken systeem heeft HP nog meer plannen met de Opteron. Het bedrijf werkt aan een op de Opteron gebaseerde blade server, dit systeem wordt later dit jaar verwacht.

Hoewel de introductie van de nieuwe Pavilion HP Pavilion dv8000 Accu a500-serie stilletjes is verlopen, toont de grote computerfabrikant wel aan dat het zich serieus gaat bezighouden met AMD-processors. Zo zijn zeven van de negen nieuw ge〓ntroduceerde desktops gebaseerd op een Athlon-processor. E〓n van de Pavilions zal met een Athlon 64-processor worden geleverd en zes andere met een Athlon XP. Vier hiervan zullen Accu HP Pavilion dv8000t niet rechtstreeks door HP worden verkocht, maar door een tussenpersoon. De overige twee Pavilions zullen met Intel-processors worden gestart, eentje met een Pentium 4 en de andere zal een Celeron-motor bevatten.

Het Accu HP dv8100 overwicht aan AMD-processors is zeer opmerkelijk, ondanks het feit dat HP de grootste leverancier is van op AMD-processors gebaseerde systemen. Sinds juli 2003 bestaat het totale aanbod van HP Pavilions namelijk voor tweederde uit Intel-pc's. Nu is dat dus geslonken tot ruim 22 procent en de vraag is natuurlijk hoe Intel hierop gaat reageren ten Accu Pavilion dv8200 aanzien van HP.

Echt heel ongerust hoeft de chipbakker zich nog niet te maken, in de zakelijke sector - waar HP onder de naam Compaq zijn computersystemen verkoopt - zijn de computersystemen Dell TM980 grotendeels gebaseerd op Intel Pentiums en Celerons. Daarnaast worden de HP-producten op de booming notebookmarkt over het algemeen geleverd met een Intel-processor. Verwacht wordt dat HP binnenkort ook nieuwe Intel Pentium- en Celeron-systemen zal gaan introduceren. Deze zullen echter niet via de eigen online shop verkrijgbaar zijn, maar alleen via 0XR693 tussenpersonen.

De mensen van Sudhian hebben de Asus P4R800-V Deluxe onder handen genomen en er een review van geschreven. Op de P4R800-V Deluxe zit de Radeon 9100 IGP-chipset ge〓ntegreerd, waardoor het Accu 312-0625 een plaatsje zou kunnen vinden in een HTPC of budget-oplossing waar geen zware videokaart nodig is. De grafische core van de IGP-9100 is geclocked op 300MHz, die daardoor voor ge〓ntegreerde video nette prestaties levert. Aan connectiviteit is ook geen gebrek: op het moederbord zitten aansluitingen voor onder andere USB 2.0, Firewire, Gigabit LAN, audio, VGA, S-video Dell 312-0633 en composite. Verder zijn er vijf PCI-sloten en een AGP 8x-slot aanwezig, dat laatste voor het geval er toch het gebruik van een zwaardere videokaart gewenst is.

Het pakket van Dell 312-0763 de P4R800-V Deluxe bevat onder meer Intervideo's WinDVD Suite wat WinDVD 5 Platinum, WinDVD Creator 2 Platinum, en WinRip 2 aan software bevat, en aan accessoires een enkele IDE-kabel, floppy-kabel, twee SATA-kabels, en Molex naar SATA stroomkabels. In de verschillende benchmarks en gametests presteert het moederbord op verschillende fronten Accu Satellite A80 gelijkwaardig aan de Shuttle ST61G4 die ook de IGP-9100 aan boord heeft. Aangezien dit het enige full-size ATX-moederbord op de markt is met deze chipset (de anderen zijn van het mATX-formaat) concludeert men bij Sudhian dat het moederbord met al z'n features Toshiba Satellite M100 Accu zeker z'n geld waard is, en ideaal om in een HTPC dienst te doen.

Het concept van elektronisch papier gaat eindelijk naar de consument worden gebracht met de komst van Sony's LIBRI〓, zo meldt Lycos. De LIBRI〓 is een apparaat waarop e-books Accu Toshiba Satellite M105 kunnen worden gelezen. Philips is verantwoordelijk voor het scherm van zes inch en gebruikt hierin technologie van het bedrijf E Ink. Het scherm zou het uiterlijk hebben van echt papier, met zwarte letters gedrukt op een witte achtergrond en ondersteuning voor twee grijstinten. Het contrast, de ruime inkijkhoek, het aantal van 170 pixels per inch en de goede leesbaarheid in Accu Toshiba M115-S3144 helder licht moeten de ervaring van een normale krant geven. Afgelopen jaar toonden de twee bedrijven al een prototype van elektronisch papier. Omdat er slechts voor toestandsovergangen, het veranderen van pagina, energie nodig is, kunnen zo'n 10.000 pagina's worden bekeken met een setje van vier AAA-batterijen.

Het model van LIBRI〓 dat eind april in Japan Accu Satellite M115 op de markt komt, biedt volgens Sony ruimte voor 500 gemiddelde boeken. Hiervoor is echter wel een uitbreiding via een flashkaartje nodig, de Memory Stick Pro, terwijl intern slechts 10MB aan geheugen beschikbaar is voor 20 boeken. Om het geheel draagbaar te houden is het Accu Toshiba Satellite M40 gewicht beperkt tot 190 gram en de omvang tot 126x190x13 millimeter. Tot de rest van de specificaties behoren een ingebouwde speaker en een koptelefoonaansluiting voor het weergeven van geluid, een ingebouwd woordenboek en een USB-aansluiting.