Accu Fujitsu LifeBook B2547

Acer zal volgende maand twee Accu HP 4410s nieuwe LCD-schermen presenteren, waaronder de 24" grote AL 2416W. Het scherm, dat 1920 bij 1200 beeldpunten meet, kent een opmerkelijk lage responsetijd van 6ms, een contrastwaarde van 1000:1 en een kijkhoek van net geen 180 graden in alle richtingen. Daarmee beschikt dit Accu HP ProBook 4411 scherm over specificaties waarmee het de nog geringe concurrentie voor grote computerschermen in 〓〓n klap op scherp zet; vooral gamers zullen de nieuwe Acer verwelkomen. Momenteel zijn de enige twee serieuze aanbieders van dergelijke schermen Dell en Samsung, en terwijl hun schermen met latency's van 16ms en langer relatief trager zijn dan de nieuweling, zijn Accu ProBook 4411s vooral de Samsung-schermen ook nog eens aanzienlijk duurder: de Acer zou exclusief BTW minder dan 750 euro moeten opbrengen. De fabrikant zou klaar zijn om het scherm wereldwijd op de markt te brengen, het is echter nog niet bekend wanneer de Europese winkels het HP ProBook 4412 Accu product kunnen aanbieden.

Op de Chinese website Hardspell.com zijn de eerste foto's te vinden van de Asus PhysX-kaart. Deze kaart moet de cpu ondersteunen bij het berekenen van natuurkundige effecten in spellen. Accu ProBook 4412s Hierdoor zouden spellen een stuk realistischer moeten worden. De kaart van Asus lijkt qua lay-out veel op een grafische kaart die in een PCI-slot kan worden gestoken. Opvallend detail is de aanwezigheid van een molex-connector voor de voeding. Deze is nodig omdat de processor 20W aan energie verbruikt. In de toekomst zullen spellen als Unreal Tournament 2007 en Accu HP ProBook 4413 andere spellen met de Unreal Engine 3.0, Bet on Soldier: Blood Sport, Dogtag en Sacred gebruik kunnen maken van de PhysX-processor. Huidige spellen, waaronder Half-Life 2, die gebruik maken van de NovodeX-API zouden ook gebruik kunnen maken van de PhysX-processor. Accu HP 4413s De Asus PhysX zou met kerst in de winkel moeten liggen. Hoeveel deze echter moet gaan kosten is niet bekend.

Onlinewinkel Dell heeft een Accu Sony PCGA-BP71 concurrent voor de iPod nano in het virtuele schap gezet. De DJ Ditty, zoals de opvolger van iPod mini-concurrent 'Pocket DJ 5' is gedoopt, meet 9,1 bij 2,7 bij 1,3 centimeter en beschikt over 512MB geheugen. Dat is niet veel, vergeleken met de twee tot vier gigabyte van de nano. Daar staat tegenover dat de Ditty een LCD-schermpje van 2,5 bij 1 centimeter en een Sony PCGA-BP71A FM-radio aan boord heeft, en met 99 dollar is ook de prijs een stuk lager. Met een vol accu'tje moet de Ditty het veertien uur uithouden, wat er ongeveer op neerkomt dat het spelertje alle nummers 〓〓n keer af kan spelen.

De speler is zonder tamtam op de markt PCGA-BP71AUC gegooid, en juist dat doet diverse analisten vermoeden dat Dell geen serieuze concurrent voor de iPod nano gaat zijn. 'Apple is extreem succesvol op marketinggebied', aldus Michael Gartenberg van Jupiter Research, 'de iPod is bepaald geen vaag begrip, als klanten er een bestellen willen Accu PCGA-BP71CE7 ze een Apple en geen namaak.' Het verschil zal gemaakt moeten worden door de aan het apparaat gekoppelde online muziekwinkels: de DJ Ditty kan zijn WMA-bestanden betrekken van onder meer Yahoo! en Napster.

Volgens de Financial Times probeert Lenovo zich door deze aanpassing langzaam maar PCGA-BP1N zeker te onderscheiden van IBM om zo zijn eigen 'naamsbekendheid' te bevorderen. Het bedrijf heeft bij de overname van de computerafdeling van IBM bedongen dat het vijf jaar de naam IBM mag blijven voeren, maar zal daarna onder eigen naam succesvol moeten zijn. Sony VGP-BPS3A Ook probeert het bedrijf met deze stap zijn doelgroep te verbreden. IBM richtte zich met zijn notebook- en desktopcomputers voornamelijk op grote ondernemingen. Lenovo wil met de nieuwe titanium-ThinkPad zich ook meer richten op consumenten en klein-zakelijke Accu Sony VGP-BPS3 gebruikers.

De stap om af te wijken van het traditionele zwarte ontwerp is niet zonder risico's. De zwarte behuizing is duidelijk herkenbaar en is zelfs tentoongesteld in het Museum of Modern Art in New York. De nieuwe Z-serie bestaat uit twee VGP-BPL5A modellen. De Z60m beschikt over een 15,4" breedbeeld scherm. De kleinere Z60t beschikt over een 14" breedbeeld-scherm en is volgens het bedrijf de dunste en lichtste notebook van dit formaat. De notebooks beschikken ten opzichte van hun voorgangers over een Accu VGP-BPS5 verbeterde bescherming tegen ruw gebruik. Een 'roll cage' moet ervoor zorgen dat de componenten van de computer minder te verduren krijgen wanneer de computer valt. De 15,4"-uitvoering van de Z-serie is per direct leverbaar een heeft een prijs van minimaal 1099 dollar. Op de 14"-uitvoering moet nog even gewacht worden, aangezien die pas vanaf 11 oktober van dit jaar beschikbaar is. Sony VGP-BPS5A De prijs van dit model begint bij 799 dollar.

Op Pocketnow is de opvolger van Dells succesvolle X50v-pda getest, namelijk de Dell Axim X51v. Dit nieuwe topmodel Pocket PC wordt geleverd met Windows Mobile 5. De beoogde gebruiker houdt de pda graag gescheiden Accu VGP-BPL5 van de mobiele telefoon, aangezien er met de X51v niet gebeld kan worden. De nieuwe Axim wordt in drie variaties geleverd, waarbij het X51v-model beschikt over een 624MHz Intel-processor, de uitzonderlijke hoeveelheid van 256MB ROM-geheugen, 64MB werkgeheugen, een Accu HP ProBook 4415 beeldscherm met een diagonaal van 9,4 centimeter, ondersteuning voor WiFi en Bluetooth, een 16MB Intel 2700G-videoversneller met ondersteuning voor OpenGL ES en slots voor SD- en Compact Flash-geheugenkaarten. Het beschikbare ROM-geheugen wordt gebruikt voor de opslag van alle applicaties en data, terwijl de 16MB SDRAM bedoeld is voor HP ProBook 4415s Accu de uitvoering van de applicaties. Het ge〓nstalleerde Windows Mobile 5 combineert de eigenschappen van Windows Mobile 2003 en Windows Smartphone. De belangrijkste voordelen van de opvolger van Windows Mobile 2003SE zijn de verbeterde ondersteuning voor Accu ProBook 4416s eenhandig gebruik, de bijgewerkte versies van alle belangrijke software (waaronder Word, Excel en Windows Media Player) en de snelheidswinst die Internet Explorer biedt bij het surfen op internet.

Uit de test van Accu HP ProBook 4418 Pocketnow blijkt dat de Dell Axim X51v zich kenmerkt door de hoge werksnelheid, de goede kwaliteit van het beeldscherm en lange levensduur van de accu. Alleen op het gebied van softwarecompatibiliteit laat de X51v steken vallen: Skype, AOL Instant Messenger en het GPS-programma iGuidance werken niet of niet volledig samen met Windows Mobile 5. Daarnaast Accu HP 4418s wordt nieuwe software automatisch in het ROM-geheugen ge〓nstalleerd. Niet-compatibele software die automatisch opstart en het systeem instabiel maakt, kan daarom niet handmatig verwijderd worden. In deze gevallen dient er een harde reset uitgevoerd te worden, waarbij alle Accu HP Mini 311 gebruikersgegevens van de Pocket PC verwijderd worden. Daarnaast is de kijkhoek van het scherm redelijk klein, zodat samen naar de pda kijken onvermijdelijk tot romantische taferelen leidt. Pocketnow beoordeelt de X51v niettemin met een negen op een schaal van tien. De voordelen Accu Pavilion dm1 wegen volgens hen namelijk zwaarder dan de nadelen. Ook zullen bij het volwassen worden van Windows Mobile 5 de ondervonden softwareproblemen tot het verleden horen.

Sony gaat 3,5 miljoen PS2-adaptors terughalen, die tussen augustus en december 2004 met Accu HP G62 de zwarte Playstation 2 'slimline' zijn meegeleverd. In Europa zijn er 2,3 miljoen van verkocht, de rest ging naar de Verenigde Staten en Azi〓. Volgens Sony kan de adapter oververhit raken en schade of letsel veroorzaken. Uit de Verenigde Staten kwamen 38 meldingen van oververhitte adapters, HP G72 Accu waaronder gevallen waarbij mensen lichte brandwonden hadden opgelopen, een lichte schok hadden gekregen of er materi〓le schade was veroorzaakt. Precieze details zijn niet bekend. Op de website www.ps2ac.com kunnen PS2-bezitters controleren of ze hun adapter terug moeten Accu HP G72T sturen en hoe dat dient te gebeuren. Het bedrijf benadrukt dat het niet de bedoeling is dat de adapters terug worden gebracht naar de winkel waar de PS2 werd gekocht. De adapters zullen kosteloos door Sony worden vervangen. Het is onbekend hoeveel de terughaalactie Sony zal kosten.

Het gaat om adapters die meegeleverd zijn met de Playstation 2-modellen Accu HP G62t SCPH70002, SCPH70003 en SCPH70004. Sony koos voor een dergelijke adapter zodat de voeding buiten de PS2 slimline kon worden gehouden, wat een kleine console mogelijk maakte. De adapterproblemen komen op een lastig moment voor Sony; het bedrijf zit middenin Accu Pavilion dv3 een marketingcampagne om de Playstation Portable aan de man te brengen en bereidt de lancering van de Playstation 3 voor. Met de tevens op stapel staande lancering van de Microsofts Xbox 360 zouden negatieve berichten over problemen rond Sony's Playstation sommige klanten mogelijk voor de nieuwe Xbox doen kiezen. Microsoft moest zelf echter in februari ruim 14 miljoen Accu LifeBook B2542 Xbox-stroomkabels terughalen; het probleem had betrekking op bijna driekwart van de Xbox-consoles die sinds de lancering in 2001 waren verkocht. Apple werd in mei eveneens door oververhittingsproblematiek getroffen toen het de Fujitsu LifeBook B2545 Accu batterijen van sommige PowerBooks moest terughalen, maar het bedrijf had relatief gezien geluk: het ging hierbij 'slechts' om 28.000 stuks.

Samsung Electronics zoekt de grenzen op van het flashgeheugen en wil volgend jaar beginnen met de productie van een chip met een capaciteit van zestien gigabit. Dit zou een verdubbeling betekenen van de huidige Accu Fujitsu LifeBook B2547 geheugenhoeveelheden in digitale camera's, mediaspelers en andere draagbare apparaten die van dit NAND-flashgeheugen gebruikmaken. Samsung voorziet momenteel bijna zestig procent van de markt van zijn aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine NAND en wil het gebruik Accu LifeBook B2562 van dit type geheugen dan ook graag uitgebreid zien naar andere toepassingen, zoals ter vervanging van de harde schijf in laptops.

Naar eigen zeggen heeft Samsung met zijn plannen om eind 2006 de productie van 16Gb-chips te produceren een half jaar tot een jaar voorsprong op concurrent Toshiba, dat 28 procent van de markt bedient. Het eerste testexemplaar zou al uit de Samsung-machines Accu Apple G4 15inch gerold zijn en opent de deuren naar geheugenkaarten met een capaciteit van 32 gigabyte.

IBM heeft eind vorige week nieuwe modellen aan zijn Apple PowerBook G4 12inch Accu InfoPrint 4100-serie toegevoegd. Deze 'superprinters' zijn ongeveer zo groot als een auto en spugen meer dan honderd meter aan documenten per minuut uit. Omdat er rollen in plaats van vellen papier worden gebruikt kan niet direct gesproken worden over pagina's, maar Accu iBook G4 14inch het staat volgens IBM gelijk aan maximaal 1354 dubbelzijdig bedrukte A4-tjes per minuut, oftewel ruim 22 per seconde. De printers zijn gebaseerd op 600dpi laserkoppen en alleen in staat om zwarte dots op het papier te zetten. Kleuren worden omgezet naar een palet van 256 grijswaarden. Dit gebeurt volgens het bedrijf door intelligente algoritmes die ook flink wat rekenkracht vereisen: de Lenovo L08S6D01 printer heeft meerdere high-end Power5-serverprocessors aan boord om de datastromen bij te houden. De InfoPrint-serie is voorzien van uitgebreide software om statistieken mee op te vragen en het beheer van de machine te regelen. Prijzen van de nieuwe modellen lopen Lenovo L08S6D21 uiteen van 500.000 tot 1.000.000 dollar. Hoewel de markt voor dit soort machines relatief klein is gaat er toch veel geld in om: in 2004 werd er voor meer dan zes miljard dollar aan 'high speed printers' verkocht, waar IBM bijna de helft (49,6%) van binnenkreeg. Het Nederlandse Lenovo 51J0226 Oc〓 staat op de tweede plaats met een aandeel van 43,8%.