Accu Inspiron 1545

Net zoals de Apple iMac en de Accu Inspiron 1545 TouchSmart PC van HP, zitten alle onderdelen van de all-in-one van Lenovo netjes verborgen achter het lcd-scherm, dat maar liefst 21,5-inch groot is en een Full HD-resolutie van 1920 x 1080 pixels biedt. De all-in-one pc is trouwens extra dun (27 mm), heeft een miniem frame rond het scherm en Accu Studio 15 aanraakgevoelige bedieningselementen.

Onder de motorkap treffen we een Intel Core 2 Duo-processor aan met 4GB DDR3 RAM-geheugen, een digitale tv-tuner en een opslagcapaciteit tot 1 terabyte. Optioneel kan er gekozen worden uit een Blu-ray-drive. Toetsenbord Accu Latitude D630 en muis zijn draadloos.De Lenovo onderscheidt zich vooral van de concurrentie door de opvallende afstandsbediening. Die doet meteen ook dienst als VoIP-telefoon, spelcontroller en air mouse, een beetje zoals de Wiimote van Nintendo. Bovendien bevat de pc VeriFace-technologie waarmee Accu Latitude D630c afbeeldingen van gezichten (via de webcam) kunnen gebruikt worden als paswoord.

Met zijn smalle vormfactor past de Vaio P makkelijker in een tas dan een traditionele notebook of zelfs netbook. De flashy kleurtjes (zwart, rood, donkergroen en wit) moeten dan weer Accu Latitude D420 een ruimer en ook vrouwelijker publiek aanspreken.De stijlvolle Vaio P heeft een extra breed 8-inch lcd-scherm met led-technologie en een resolutie van 1600 x 768 pixels. De notebook maakt gebruik van de bekende Intel Atom-processor, heeft een DDR2-RAM-geheugen van 2GB, en een traditionele harde schijf van 80GB.

De mini-notebook draait volgens Sony vlot Windows Vista en beschikt over Accu Latitude D430 een instant on-modus met de XrossMediaBar die afkomstig is van de PlayStation 3. Zo start je meteen met surfen, luisteren naar muziek of het bekijken van foto’s of video’s.

Voor de nodige connectiviteit zorgen Accu Dell Vostro 1710 Bluetooth, WiFi 802.11n en 3G. Ook een webcam is aanwezig. Het volwaardige toetsenbord zou volgens de eerste indrukken bijzonder goed te hanteren zijn. De autonomie bedraagt volgens Sony bijna drie uur. Via een optionele batterij kan je de werktijd op 〓〓n batterijlading opdrijven tot een 8-tal uur. Met een prijs van 1000 euro zet de Vaio P zich duidelijk af van de trend naar Accu Vostro 1720 goedkopere netbooks, die doorgaans tussen de 300 tot 500 euro kosten.

De Accu Inspiron 1525 StorCenter ix2 is een netwerkstorage-apparaat dat zich specifiek richt naar de thuisgebruiker maar ook kleine bedrijven in het vizier heeft. De drive draait op de Lifeline-storagesoftware van EMC, dat zich eerder al heeft bewezen bij grote bedrijven op het vlak van dataveiligheid en –beheer. Bovendien wordt de software regelmatig voorzien van nieuwe functies zoals de Accu Inspiron 1526 toegang tot bestanden op afstand. De ingebouwde back-upsoftware Retrospect Express maakt automatisch back-ups van alle pc’s of macs op het netwerk. Jammer genoeg is de interface nog niet beschikbaar in het Nederlands.

Voor thuisgebruikers is vooral de Accu Inspiron 1545 ondersteuning voor DLNA (Digital Living Network Alliance) interessant. Hierdoor wordt de drive een rasecht mediacenter en kan het allerhande multimediacontent zoals foto’s, mp3-muziek, video’s en andere bestanden opslaan en weergeven, en dit in combinatie met laptops, desktops en andere consumentenelektronica die DLNA-compatibel zijn zoals de PS3 en de Xbox 360. Accu Inspiron 1750 De StorCenter ix2 bevat tevens een ingebouwde iTunes-server zodat je pc niet meer hoeft aan te staan als je muziek doorheen de woning wil afspelen.

Twee usb-poorten zorgen voor de aansluiting van extra Accu Inspiron 1440 usb-apparaten zoals harde schijven of een gedeelde printer. De Storcenter ix2 is er in twee versies, met harde schijf van 1 of 2 terabytes.Voor mobiele gebruikers is een netbook ideaal. Vaak wegen ze niet meer dan een kilogram en zijn ze amper groter dan een boek. Ook de lage Accu Latitude D620 instapprijs is een extra verkoopsargument.

De Acer Aspire One valt meteen op door zijn chique jasje in donkerblauw en zijn fullsize toetsenbord. Het opstartscherm is verdeeld in vier thema’s: Connect, Work, Fun en Files. De netbook draait ofwel een variant van Linux (Linpus Light) of Accu Latitude E6400Windows XP, wat de netbook dan iets duurder maakt. Qua software is het al open source en gratis wat de klok slaat: OpenOffice voor documentenbewerking, spreadsheets en presentaties, Firefox om te surfen, eigen Acer software voor e-mail en contacten; een Accu Latitude E6410mediaspeler; en een boel spelletjes.

Alle Aspire One modellen maken gebruik van de Intel Atom N270-processor van 1,6GHz, hebben een 8,9-inch led-scherm (1024 x 600 pixels), een webcam, drie usb 2.0-poorten, WiFi 802.11b/g, een ethernetaansluiting en Sony VGP-BPS13/Q een SD-kaartlezer.

Wat betreft het werkgeheugen kan je kiezen tussen 512MB of 1GB. Ook de harde schijf varieert naargelang het model (Solid State Disk of een gewone harde schijf). Wie langer mobiel wil werken kan Sony VGP-BPS13/S sinds kort kiezen voor een model met een 6-cell batterij in plaats van de standaard 3-cell. Dat moet de theoretische autonomie opkrikken van drie naar zes uur.Acer verwacht de laatste drie maanden van dit jaar 2,4 miljoen stuks van de Aspire One te verkopen.

Met de nieuwe Core i7 moet multitasken vlotter verlopen, en ook de bewerking van digitale Sony VGP-BPS13A/S media zoals hogeresolutiefoto’s en High Definition video gaat een pak sneller. Spelletjesuitgevers zoals Ubisoft zijn vol lof over de prestaties tijdens veeleisende 3D-games zoals Far Cry 2.De Core i7 maakt opnieuw gebruik van de 45nm-technologie, Sony VGP-BPS13ASzoals eerder bij de Penryn, en bevat nog steeds vier kernen (quad-core). Maar daar houden de gelijkenissen op. Elke kern kan via de Hyper-Threading techniek nu twee delen van een taak tegelijk verwerken, met maximaal dus acht gelijktijdige threads voor de vier kernen. Hierdoor is de processor in staat meer taken simultaan uit te voeren, en bepaalde taken sneller Sony VGP-BPS13B/Q af te werken.

De nieuwste processor van Intel is niet alleen sneller, hij krijgt bovendien meer intelligentie ingebouwd. Zo wordt het vermogen opgevoerd wanneer dat nodig is, of juist het energieverbruik beperkt. Een ingebouwde Sony VGP-BPS13B/BPower Control Unit houdt voortdurend energieverbruik en temperatuur van elke kern in de gaten. Indien nodig wordt een kern volledig uitgeschakeld en is het energieverbruik zo goed als nihil.

De Intel Turbo Boost-technologie haalt meer rekenkracht uit 〓〓n of meerdere kernen, een Accu Compaq Presario CQ60 soort overklokken dus, terwijl de ge〓ntegreerde geheugencontroller met drie geheugenkanalen (DDR3 1066MHz) een aanzienlijke snelheidswinst moet gaan opleveren. De FSB is bij Nehalem niet meer present en is vervangen Accu Pavilion dv2000 door de Intel QuickPath Interconnect. De bandbreedte ligt hierdoor met 25,6GB/s een stuk hoger dan processoren die nog gebruik maken van de FSB.

De technologie die gebruikt wordt in de nieuwe lcd-schermen produceert meer zuivere rode, groene en blauwe basis kleuren wat leidt tot een groter gamma van heldere kleuren. Het scherm kan 125% en 123% van de gamma’s Accu COMPAQ 6730s NTSC en Adobe RG weergeven. De S-PVA lcd-paneeltechnologie van de Lacie 700-series levert ook diepe zwarte kleurschakeringen, een hoog contrast en uitstekende gezichtshoeken.

De 14-bits gammacorrectie Accu HP COMPAQ 6735s en Colorkeeper-stabilisator voor backlight biedt vloeiende overgangen en stabiele prestaties. LaCie's blue eye pro Proof Edition-software, meegeleverd bij de LaCie 730 Monitor, omvat nu ook een schermcertificeringstest ontwikkeld in samenwerking met UGRA, het Zwitsers kenniscentrum voor media- en afdruktechnologie. Dit maakt de LaCie 730 Monitor ideaal voor Accu HP COMPAQ 6820s professionele toepassingen, zoals soft-proofing (het bekijken op scherm hoe een afdruk er op papier zal uitzien) waarbij kleur essentieel is.

De 720, 724 en 730 worden geleverd met de easyHood antireflectie Accu HP COMPAQ 6830s scherm, die storend omgevingslicht blokkeert, en de blue eye pro Proof Edition software, deze software biedt de mogelijkheid om weergaven te kalibreren en te defini〓ren, controleert nauwkeurigheid en behoudt uniformiteit van weergave. Alle beeldschermen Accu COMPAQ 610 hebben 6ms responstijd.De LaCie 724 en 730 hebben een 16:10-breedbeeldformaat. Bij dit formaat is het mogelijk om twee staande A-4-pagina's naast elkaar weer te geven. De blue eye sonde is optioneel verkrijgbaar.

De software van de HP TouchSmart pc maakt besturing Accu COMPAQ 615 via een aanraakscherm mogelijk. Je kan je muziekcollectie doorzoeken op titel, maar evengoed op beeld. Foto’s kunnen worden verkleind, aangepast, gedeeld of direct naar HP Snapfish - de online fotostudio van HP - geupload worden, zonder dat je gebruik moet maken van Accu HP 550 toetsenbord of muis.

Op het geavanceerder model van de computer kan je ook televisie kijken en programma’s opnemen. Met de ingebouwde Blu-ray- en dvd-brander kun je eigen video’s schrijven, zelfgemaakte video’s direct uploaden naar YouTube en via de ge〓ntegreerde Accu HP Compaq nc6320 stereo speakers van audio en video genieten. Met de ingebouwde webcam en microfoon leg je trouwens makkelijk contact met vrienden en familie.

De installatie gebeurt heel simpel. De HP Accu HP Compaq nc6400 TouchSmart IQ515 wordt met slechts 〓〓n kabeltje ge〓nstalleerd en van stroom voorzien. De TouchSmart combineert een 22-inch high-definition breedbeeld display met een krachtige, energie-effici〓nte Intel Core 2 Duo T8100 processor in een enkel, ge〓ntegreerd design.

Toch is er nog een toetsenbord aanwezig. Het draadloze toetsenbord en het ge〓ntegreerde Accu HP Compaq nx5100 Wireless LAN zorgen voor draadloze toegang tot internet. Ook de bijbehorende afstandsbediening zorgt voor meer gebruiksgemak, want ook dit kun je gebruiken om het scherm te bedienen. Met HP Ambient Light kunnen consumenten hun Accu HP Compaq nx6100 stemming via de pc weergeven.

Het scherm biedt maximaal comfort. Bij gebruik als touchscreen kan je het kantelen; bekijk je films of dvd's plaats je het scherm helemaal recht: ga je tenslotte echt werken op de pc en het toetsenbord dan stel je lichtjes de juiste hoogte Accu HP Compaq nx6105 en hoek in.

HP probeerde z’n TouchSmart zo energievriendelijk mogelijk te maken. De HP TouchSmart IQ515 PC is Energy Star-gekwalificeerd, heeft een 30% lagere uitstoot dan reguliere Accu HP Compaq nx6110 desktop pc’s en bevat 55% minder metaal. Andere features: 4 gigabyte geheugen, een 500GB vaste schijf, een GeForce 9600M GS grafische kaart met 512MB geheugen, WiFi b/g/n en Bluetooth en een geheugenkaartlezer.

"Samsung is in landen zoals Duitsland en Groot-Brittanni〓 al jarenlang succesvol met Accu Toshiba PABAS100 notebooks vanwege de kwaliteit, prestaties, spraakmakend design en goede service", zegt Jos Beernink, directeur van de IT-divisie bij Samsung Benelux. Hij zegt blij te zijn met de toevoeging van notebooks aan het Samsung-assortiment. “Wij streven er naar Accu Toshiba PA3536U-1BRS om in 2011 in de top 5 van notebookfabrikanten te staan. Een speerpunt van onze service wordt de standaardgarantie van twee jaar en de garantie van 〓〓n jaar op de batterij."

Bijna 75% van Accu Toshiba pa3641u-1bas de gebruikte notebookcomponenten zijn in eigen huis ontwikkeld en geproduceerd. Van het lcd-display, chips en mobiele communicatie tot accu’s, hard disk drives en optische disk drives, Samsung heeft de productietechnieken, testlabs en kennis zelf in huis wat hen toelaat zeer hoge kwaliteitseisen aan te houden. Ook het productieproces en de assemblage heeft Accu Toshiba pa3641u-1brs Samsung zelf in handen, zodat er goed en snel kan worden ingespeeld op de wensen uit de verkoopskanalen.

Blikvangers in het nieuwe notebookassortiment van Samsung zijn de X360 en de NC10. De X360 is Samsungs meest innovatieve notebook. Hij weegt slechts 1,27kg maar heeft alle toeters en bellen: 13,3-inch led-scherm, Accu Toshiba pa3641u HDMI-verbinding, een duurzame magnesium-behuizing en een theoretische batterijduur tot maar liefst tien uur. Optioneel kan er zelfs gekozen worden uit een ultralichte SSD-schijf van 128GB.

De NC10 is Accu Toshiba pabas123 een netbook - een scherp geprijsde en compacte laptop. Hij draait Windows XP, heeft een ultrazuinige Intel Atom-processor, een 10.2-inch led-scherm, Bluetooth/WiFi, 1.3 megapixel webcam, een harde schijf tot 160GB, maximaal 1GB geheugen en een autonomie tot acht uur met de 6-cel lithium batterij.

Om Full HD te leveren heb je een LCD monitor nodig met een Accu TOSHIBA PA3612U-1BRS werkelijke FullHD (1080p) weergave. De beeldverhouding en resolutie moeten 16:9 en 1920 x 1080 zijn. Als dit niet zo is krijg je bij weergave van HD films zwarte randen omdat de resolutie niet optimaal Full HD is. Bij de BenQ lijn ben je er zeker van dat je scherm mooi gevuld Accu TOSHIBA PA3614U-1BRP zal worden.