VGP-BPS13A/S

Vorige week was de NC10 van VGP-BPS13A/S Samsung nog de kooptip; vandaag staat het “grotere” broertje – de Samsung NC20 – in de spotlight. Zojuist ontvingen we een testmodel van deze laptop/netbook, tijd om te testen dus. De NC20 is een 12.1inch ultraportable laptop die qua specificaties veel weg heeft van een netbook. De hoofdvraag bij deze review is VGP-BPS13A/Q dan ook; Een uit de kluiten gewassen netbook of een energiezuinige laptop?

Netbooks, helemaal hot en hip. De tijd van de EEE PC lijkt echter voorbij en daarom komt Samsung nu zelfs met een 12.1inch – naar eigen zeggen – netbook. De NC20 is de NC10, maar dan groter. Specificaties zijn relatief VGP-BPS13A/B simpel; Een 160GB harde schijf, 1GB intern geheugen en een 1.3 VIA Nano GHz processor.

Met een resolutie van 1280×800 pixels oogt de Windows XP omgeving erg rustig en overzichtelijk maar is het scherm om 〓cht lekker te computeren net te klein. Ook de ingebouwde VGP-BPS13/S speakers van slechts 1,5 Watt zijn niet echt geschikt voor het afspelen van muziek, laat staan de standaard Windows geluiden. De extra’s zijn echter wel top; 1.3 megapixel webcam, 3in1 kaartlezer (SD, SDHC en MMC) en zelfs een ingebouwde microfoon.

Het testen van de netbook verloopt erg soepel, toch werkt de VGP-BPS13/Q Samsung NC10 net wat fijner. Ook lijkt de kleinere variant sneller te zijn. De accuduur is met ongeveer 6 uur werktijd perfect te noemen. Hiermee lijkt de NC20 de perfecte netbook (lees minilaptop) voor de zakelijke gebruiker die niet genoeg heeft aan een 10inch scherm.

Eindcijfer: 8 van de 10, de VGP-BPS13S Samsung NC20 netbook werkt lekker maar heeft 〓〓n redelijk groot nadeel: De prijs. Het apparaatje kost namelijk om en nabij de 500 euro. Vergelijk dit met de snellere en kleinere NC10 (€ 350,) en de conclusie is wat ons betreft snel getrokken. Antwoord op de hoofdvraag ten slotte: De Samsung NC20 is een uit de kluiten gewassen netbook; zelfde functies en specificaties maar dan met een VGP-BPS13B/Q wat groter schermoppervlak.

Vandaag wederom, zoals voortaan altijd op donderdag, een kooptip voor een laptop. Deze week spelen we een klein beetje vals, we kiezen namelijk voor een 10.2inch netbook; De Accu Presario CQ61 Samsung NC10. Inmiddels werken we zelf al een aantal weken met deze minilaptop van Samsung en moeten we zeggen dat we zeer tevreden zijn. De prijs is de laatste tijd ook nog eens flink gedaald, wat de netbook extra aantrekkelijk maakt.

De tijd dat een netbook alleen geschikt is voorAccu Pavilion dv6000 tekstverwerken, internet en email is geweest. De Samsung NC10 netbook is hiervan het “levende” bewijs. De kleine laptop is handzaam en mooi, maar kan ook nog eens verschillend toepassingen aan. Aangedreven door een 1.6GHz Intel Atom processor gecombineerd met 1GB intern geheugen is er genoeg performance beschikbaar om Windows XP netjes te laten draaien. Accu Pavilion dv6 Zelfs grafische elementen worden snel gerenderd en spelletjes als Jamlegend bieden 〓cht geen probleem.

Het toetsenbord van de NC10 is niet te groot en zeker niet te klein; gewoon goed. Ook de accuduur is uitmuntend te noemen; bij normaal gebruik heb je zeker 6 uur plezier. De resolutie Accu Pavilion dv5 van 1024×600 pixels is gewoon goed voor een laptop van dit formaat. In de doos van de netbook vinden we al een leuke extra; een sleeve is gratis meegeleverd.

Dat HP prachtige designs op zijn laptops kan drukken wisten we al; maar het design dat we vandaag onder ogen kregen is wel heel mooi. De DV6 laptop van Hewlett Packard was er al een tijdje en verkoopt volgens de fabrikant erg goed. Accu Pavilion dv2000Rede genoeg om een “collectors item” te introduceren. De artist edition van de DV6 staat voor performance en individuele stijl. Lees snel verder..

Met de nieuwe versie van Accu Latitude D630 de HP DV6 laptop mikt het bedrijf voornamelijk op de (zakelijk) professionele gebruiker. Zo is niet alleen het design van de laptop onder handen genomen; ook de specificaties zijn op een zeer effectieve manier aangepast.

Het scherm is natuurlijk nog wel hetzelfde en blijft met zijn 15.6inch en 16:9 aspect ratio gewoon prettig Accu Latitude D630c werken. Sterker nog, gecombineerd met 6GB intern geheugen, 500GB schijfruimte gekoppeld aan een AMD Turion DualCore processor is dit een absoluut topmodel. Maak dat verhaal nog verder compleet door het aan te vullen met een ingebouwde webcam en een Accu Inspiron 1545 goede ATI grafische kaart (model nnb).

Vanaf augustus ligt de nieuwe DV6 Artist Edition in de winkel en komt hij dus waarschijnlijk met een gratis upgrade code voor Windows 7. Om het verhaal nog wat mooier te maken;

De Accu Latitude E6410 HP DV6 Artist Edition laptop kost slechts € 750, inclusief btw; absoluut een koopje. Ons advies voor als je een laptop wilt gaan kopen en dit bedrag past binnen je budget; blijf even wachten tot augustus!

Acer gaat wat nieuws proberen; het bedrijf heeft een 3D notebook ontwikkeld. Accu Inspiron 1521 Deze laptop moet garant staan voor nog meer filmplezier. Het scherm van 15.6inch is precies goed genoeg voor films met een 16:9 breedbeeld resolutie. De laptop ziet er verder niet uniek uit; hij past precies in de reeds bestaande lijn van Acer laptops. Vooral de releasedatum van Accu Latitude D420 de laptop deed ons ergens aan denken; de Acer 3D laptop komt tegelijk uit met Windows 7

Acer wilt echter niets zeggen over een eventuele samenwerking qua software of technieken met Microsoft. Eind oktober moet de nieuwe Acer in de schappen liggen. Zoals eerder genoemdAccu Latitude D430 is dat tegelijk met de introductie van het nieuwe Windows 7. Uniek aan de 3D laptop van Acer is dat ingebouwde software ervoor kan zorgen dat zelfs (bestaande) 2Dfilms omgezet kunnen worden in 3D. Hierdoor wordt iedere film weer vernieuwend en spannend!

Enige nadeel van de laptop is dat er wel een zogenaamde Accu XPS M2010 Stereoscopische bril gedragen moet worden om 3D beelden te kunnen zien; maar dan heb je ook wat. Het was eerst even gissen waarom Acer met deze laptop komt; maar het schijnt zo te zijn dat veel nieuwe films in 3D worden gemaakt. Een voorbeeld daarvan is Final Destination 4 die media Accu Latitude D400 september in bioscopen te zien is. Als daadwerkelijk veel nieuwe 3D films gaan uitkomen komt Acer precies op het juiste moment met deze laptop.

De geruchten deden al langer de ronde maar nu lijkt het er toch echt van te gaan komen. HANNspree, het budgetmerk van het grote MSI, gaat laptops verkopen in de Benelux. Opvallend aangezien MSI het juist erg goed doet in Nederland. Het merk heeft een Accu Latitude X200 goede en betrouwbare naam opgebouwd in de afgelopen jaren. Toch lijkt de komst van de goedkopere varianten geen stomme zet.

Het is namelijk zo dat consumenten in tijden van Accu Studio 1735 economische teruggang sneller kiezen voor een budgetmerk. De eerste netbook die HANNspree in Nederland zal gaan verkopen is de HANNSnote; overigens sinds vandaag ook verkrijgbaar in het Verenigd Koninkrijk. Het is een 10inch netbook; vrijwel een regelrechte kopie van de Accu Studio 1737 MSI Wind. Vooral het design van de HANNSnote is erg mooi en heeft wel wat weg van een Fujitsu Siemens laptop.

De specificaties van de netbook mogen er ook best zijn; Een Intel Atom N270 processor gecombineerd met 1GB intern geheugen, BlueTooth, WiFi en als uitschieter een Full Size keyboard. Kortom, d〓 ideale netbook voor de ondernemer en zijn werknemers. Accu Studio 17 Het geheel is vervolgens in een lakzwart jasje gestoken met verschillende glossy elementen; erg mooi en vooral erg degelijk.

De adviesprijs van “slechts” € 250, inclusief een Accu Studio 1745 Windows XP licentie liegt er niet om; perfect! Laten we hopen dat de geruchten allemaal kloppen, in dat geval wordt dit de best betaalbare netbook die er is. We houden je uiteraard op de hoogte van elke vordering.

Waarschijnlijk Accu Studio 1747 herkenbaar: Zet je even een lekker muziekje op, kan het volumestandje niet hoger; en het is al zo zacht! Vandaag daarom op www.laptopinfo.nl een aantal tips om ervoor te zorgen dat je voortaan beter geluid krijgt uit je laptop.

Helaas komen laptops nog maar al te vaak met zeer slechte ingebouwde speakers. Deze Accu Studio 1749 speakers zijn vaak maar van een paar Watt en bij het minste geringste omgevingsgeluid vraag je jezelf af of het geluid wel aanstaat. Je kunt dan heel veel proberen met het installeren van programma’s waardoor je het basisgeluidsniveau (WAVE) van je laptop harder zet. Echter Accu Studio 1535 ontstaat dan een zeer groot risico; het opblazen van de internete speakers. Daar schiet je natuurlijk al helemaal niets mee op.

We hebben hier zitten denken op de redactie wat nu de beste optie is om beter geluid te krijgen. Wij kwamen tot de volgende conclusie: Het gebruik van kleine maar krachtige USB Accu Studio 1536 speakers. Een hele mooie optie om dit voor elkaar te krijgen is de aanschaf van de Logitech AudioHub. Deze audioset, bestaande uit 1 woofer 〓n 2 speakers, kun je precies achter je laptop zetten waardoor het 〓〓n geheel lijkt (zie foto). In totaal telt het setje maar liefst 30 Watt en staat het garant voor mooi diepe maar toch heldere tonen. In de verpakking vind je naast de AudioHub zelf ook nog Accu Studio 1537een afstandsbediening om lekker te kunnen “zappen”. Ingebouwd in het systeem zijn 3 usbpoorten (USBhub), een volumeknop en een koptelefoon aansluiting.

Voor ongeveer 75 euro ligt het setje in A1080 de schappen en ben je verzekerd van een zomer vol prachtige klanken uit je laptop of zelfs netbook. Kortom, een eindcijfer 9 vanwege het mooie design en de uitstekende mobiliteit (lees audiodock voor de laptop).

Maandag is het dan zover; de jaarlijkse Developer meeting van Apple. Deze dag staat overal M8416 bekend als “Innovative Apple Day” aangezien het appeltjesmerk op deze dag traditioneel vele nieuwe producten en diensten introduceert. De verwachtingen zijn dit jaar, net als de speculaties, hoger gespannen dan ooit. Komt er een nieuwe iPhone, een nieuwe M8665 versie van het Mac OS X systeem of misschien zelfs een spelcomputer? Wij hebben alvast een exclusieve sneak peak gemaakt voor aanstaande maandag.

Applewatchers speculeren al maanden over wat er zal gaan gebeuren op het jaarlijkse evenement. Zo brachten we hier onlangs al het nieuws uit dat een slimmerik een afbeelding zou hebben gevonden van de nieuwe iPhone. Kan dit een M8665G aanwijzing zijn voor aanstaande maandag? Wij denken van wel. Er zullen maandag een hoop nieuwe innovaties worden getoond. We hebben even het een en ander voor je op een rijtje gezet:

De nieuwe iPhone: Ja, A1189 die gaat er komen. Onlangs werden al verschillende afbeeldingen van een nieuwe iPhone gevonden. Ook zijn er zelfs al enkele details bekend; een MMS functie en een push functie. Kortom, de nieuwe touchscreen telefoon komt eraan.

Terugkeer Steve Jobs: Nee, de beste (ex?) topman van Apple is nog niet genoeg A1189 hersteld om al terug te keren naar het bedrijf. Wel zal hij een videoboodschap hebben opgenomen en wellicht zelfs aanwezig zijn voor een korte speech.

Netbook van Apple: Ja maar deze zal nog niet MA458 ge〓ntroduceerd worden. Heel misschien wordt er een prototype getoond.

Nieuwe versie Apple OS X: Ja, en niet een update maar echt een nieuw systeem. Waarom? Omdat de strijd wederom aangegaan moet worden met Microsoft’s aanstaande Windows 7. A1175 Een optimistische gedachte is zelfs dat in Oktober al een nieuwe versie van Mac OS X verkrijgbaar is.

Spelcomputer Apple: Nee, de concurrentie is op dit moment nog te groot. Wellicht dat volgend jaar wel een introductie zal plaatsvinden. Persoonlijk verwacht ik dan een spelcomputer met touchscreen die tegelijkertijd functioneert als A1185 computer.