VGP-BPS13A/B

Laten we maar meteen met de deur in huis Sony VGP-BPS13/S vallen: een SSD kopen wordt steeds interessante, want een SSD schijf is stiller en sneller dan de klassieke magnetische harde schijf en biedt daarnaast nog meer voordelen. Bovendien zijn de prijzen van SSD's vrij rap gedaald, waardoor ook de minder rijke mens tegenwoordig in staat is er een in zijn computer Sony VGP-BPS13/Q of laptop te steken.

Het leuke van de SSD schijf is dat het een direct merkbare prestatiewinst oplevert ten opzichte van een magnetische harde schijf. Je merkt het bij het starten van je computer, bij het starten van programma's en bij het kopi〓ren van bestanden. In dit Sony VGP-BPS13S artikel zetten we de verschillen tussen magnetische harde schijven en SSD schijven op een rij en kijken we waar je op moet letten als je een SSD gaat kopen.

Een SSD, of Sony VGP-BPS13 Solid State Drive, is een harde schijf die gebruik maakt van Flash-geheugen. Flash-geheugen is een vorm van elektronisch geheugen dat ook gebruikt wordt in de BIOS-chip van je computer, in USB sticks, MP3-spelers en telefoons.

Het belangrijkste verschil tussen een SSD en een magnetische harde schijf is dat VGP-BPS13A/B een SSD geen bewegende onderdelen bevat. Een SSD is volledig elektronisch. Een magnetische schijf werkt daarentegen met draaiende magnetische schijven ('platters') en een 'kop' die over de platters beweegt om de gegevens te lezen. Kortom, een beetje zoals een platenspeler, VGP-BPS13A/Q maar dan magnetisch.

Een magnetische schijf heeft tijd nodig om op gang te komen. De platters moeten gaan draaien en de kop moet op de juiste plek terecht komen om gegevens te kunnen lezen of schrijven. VGP-BPS13A/SEen SSD heeft geen bewegende onderdelen en heeft vrijwel directe toegang tot de opgeslagen gegevens. De zogeheten 'toegangstijd' van een SSD is daarom veel lager (lees: sneller) dan die van een magnetische schijf.

Een SSD levert een merkbaar verschil ten opzichte van een magnetische harde VGP-BPS13AS schijf. In onderstaand filmpje zie je het verschil tussen (links) een Dell Latitude met een Samsung 470 SSD van 120 Gb en (rechts) een HP Elitebook met een Western Digital Scorpio 7200 RPM 300 Gb magnetische harde schijf. Het verschil is niet geheel toe te schrijven aan de verschillende harde VGP-BPS13B/S schijven, want de Dell heeft naast een SSD ook een snellere processor, namelijk een Intel CORE I7 in plaats van een Intel Core I5 voor de HP. Opstarten is echter typisch een taak waar veel gebruik wordt gemaakt van de harde schijf. Je kunt er vanuit gaan dat het verschil voor een groot deel aan de VGP-BPS13B/Q SSD te wijten is.

Omdat een SSD geen bewegende onderdelen bevat is hij lichter dan een magnetische schijf en produceert hij minder warmte en geen geluid. Magnetische schijven zijn vatbaar voor vobratie. Als de kop of de platters vibreren doordat de computer bewogen VGP-BPS13B/B wordt, dan kunnen er gegevens op de schijf beschadigd raken. De SSD heeft dit risico vanzelfsprekend niet.

Als je een SSD gaat kopen moet je letten op de verhouding tussen de snelheid, de prijs en de grootte van de schijf. Natuurlijk kopen de meeste mensen een SSD om de snelheid, maar het moet Accu Aspire One 721 natuurlijk wel enigszins betaalbaar blijven en je moet ook genoeg ruimte hebben om je besturingssysteem en je favoriete programma's, foto's en films kwijt te kunnen. SSDs zijn duurder per Mb dan magnetische harde schijven. Let erop dat je niet veel geld uitgeeft aan een te kleine schijf, zodat je straks alsnog een extra (wellicht magnetische) schijf moet bijschakelen om genoegAccu Aspire One 721 ruimte te hebben.

De keuze is aan jou! Kun je werken met minder dan de terabyte aan opslagruimte die je gewend was of ben je een echte downloadkoning die elke gigabyte tot de laatste bit vol zet met de laatste films? En vind je het Accu Aspire One 721-12B8rr snelheidsverschil dusdanig belangrijk dat je bereid bent er wat meer voor te betalen?

Persoonlijk werk ik veel met softwareontwikkelomgevingen (IDEs), databases, et cetera. In zo'n omgeving is het erg prettig om de extra snelheid van een SSD schijf te hebben. Daarnaast ben ik niet iemand die zijn laptop vol zet met muziek en films, dus voor mij was Accu Aspire One 721-3574 de keuze voor het kopen van een SSD schijf snel gemaakt. Ik werk op een Dell Latitude met een SSD uit de Samsung 470 serie en dat bevalt me erg goed.

Digitale Accu Aspire One 721-122kG32 camera's zijn zonder twijfel een van de populairste digitale doorbraken van de afgelopen jaren. De digitale camera heeft al een groot deel van de fotografiemarkt overgenomen van de tradtitionele camera en deze trend zet door. Of de digitale camera ooit de hele markt van de traditionele camera zal overnemen is niet zeker. Sommige fotografen geven nog altijd de voorkeur aan hunAccu Aspire One 721h teergeliefde spiegelreflexcamera met filmrolletje.

Het belangrijkste en vrij voor de hand liggende verschil tussen digitale camera's en een traditionele camera is de manier waarop de foto's opgeslagen worden. Een traditionele camera gebruikt hiervoor een filmrolletje Accu Aspire One AO721 waarop chemicali〓n zijn aangebracht. Als je op de ontspanknop van de camera drukt gaat de sluiter open en worden de chemicali〓n, zilverbromide of zilverchloride, kort belicht. De chemicali〓n veranderen van staat onder invloed van licht. Zo kunnen beelden worden opgeslagen op een filmrolletje.

Een digitale Accu Aspire One AO721 camera werkt met elecktronika in plaats van chemicali〓n. Doordat foto's in een digitale camera direct digitaal (in een patroon van 1-en en 0-en) worden opgeslagen zijn ze leesbaar voor een computer. Je kunt ze daarom direct overzetten naar je computer en ze bewerken of versturen naar vrienden via e-mail. Wil je dit met een 'normale' camera doen, dan moet je eerst het rolletje laten ontwikkelen en Accu Aspire One AO721-3070 afdrukken en vervolgens zul je met een scanner aan de slag moeten om je foto's digitaal in de computer te krijgen. Dit verschil maakt de digitale camera erg aantrekkelijk voor zowel consumenten als professionele fotografen. Digitale camera's schelen tijd en geld. In enkele minuten hebAccu Aspire One AO721-3574 je je foto's op de pc en dat zonder de terugkomende kosten van ontwikkelen. Ook digitale foto's afdrukken is tegenwoordig mogelijk bij speciale afdrukservices.

Het aanbod aan digitale Accu Acer One AO721-12B2K camera's in erg groot. Welke digitale camera geschikt is zal afhangen van de kwaliteit die je zoekt, het soort foto's dat je wil gaan maken en de eigenschappen die de digitale camera daarvoor moet hebben. Dit artikel dient als een introductie in de moderne digitale 'cameralogie'. Ik ga in op sensoren in digitale camera's, resolutie, geheugenkaarten voor digitale camera's, digitale Accu Aspire One AO721h en optische zoom, cameratypes, lenzen en een aantal aandachtspunten voor als je een digitale camera wil kopen.

Een computer kopen online kan aanzienlijk goedkoper zijn Accu Aspire One AO721h-3922 dan in de winkel. Er zijn talloze Nederlandse online computerwinkels waar je online een computer kan kopen en de mogelijkheden van een computer kopen online doen niet meer onder voor die van een 'echte' winkel. Je kunt online je eigen computer samenstellen, losse Accu P46 onderdelen kopen, een standaard systeem van de online computerwinkel kopen of, als de winkel als reseller optreedt, kun je ook computers van bijvoorbeeld HP en Dell kopen.

Een nadeel van online een computer kopen kan zijn dat je soms niet zo goed weet van wie Accu P460 je nu eigenlijk een computer koopt en hoe betrouwbaar de winkel waarbij je koopt is. Daarom een aantal tips voor als je van plan bent een computer te kopen in een webwinkel.

Lees voordat je een computer gaat kopen de Accu P460-44G voorwaarden van de betreffende online winkel. Zeker als je een groot en duur apparaat als een computer online gaat kopen is het handig om te weten wie er bijvoorbeeld de verzendkosten betaalt als de computer ter reparatie terug moet, of hoe lang en onder welke voorwaarden er garantie geldt. Accu P460-44P Bovendien staan er in de voorwaarden (als het goed is) de regelingen omtrent schade en de vergoeding daarvan.

Sommige online computerwinkels verkopen als een bepaald artikel niet meer voorradig is een vergelijkbaar onderdeel. Dit staat meestal aangegeven in het bestelformulier, als medeling of als optie. Geef duidelijk aan dat je geen vergelijkbare onderdelen Accu P460-AA01 wil hebben, maar echt wat je besteld hebt als je hier de voorkeur aan geeft.

Kleinere online computerwinkels zijn niet altijd even goed bereikbaar voor ondersteuning en vragen als normale winkels. Bij de zulke winkels gaat het contact soms alleen per email, omdat de uitbater van de online computerwinkel Accu P460-AA02 dit niet full-time doet. Zeker een beginnende gebruiker kan er om deze reden voor kiezen om een computer bij wat grotere en eventueel duurdere online winkels te kopen die garant staat voor goede (telefonische) ondersteuning.

Als je als gebruiker Accu P460-Pro P8600 Pompeji behoefte hebt aan veel ondersteuning kan een systeem van een grote vendor als HP, NEC of Dell uitkomst bieden. Bij zulke computers kun je vaak extra garantie en service kopen. Zo biedt HP tegen korting een garantie-uitbreiding aan (warranty extension) en een repareer en terugbreng (repair and return) service. Dit zijn services die online winkels niet altijd Accu G51JX-IX305V ASUS G51JX-SX232V leveren.

Het betalen van een computer die je online gaat kopen kan op 3 manieren: vooruit betalen, rembourszending of met een credit card. Als je niet zeker weet of een bedrijf betrouwbaar Accu G51JX-SX314V is met zijn levering kies dan voor een rembourszending, zodat je de spullen in huis hebt en kan checken voordat je betaalt. Het gebeurt gelukkig niet zo vaak meer dat aankopen niet geleverd worden, desalniettemin zijn mensen vaak huiverig voor het online kopen van computers en dat is niet geheel onterecht.

Accu G51JX-SZ041V ASUS G51JX-SZ050V