HP OmniBook XE3L Accu

We werken steeds vaker mobiel, met onze notebook HP OmniBook XE3L Accu of netbook. Vooral onder Microsoft Windows kunnen al die wisselende netwerk- en andere configuraties wel eens voor problemen zorgen. Linux werkt op dat gebied standaard beter, in ieder geval voor wie de Gnome-desktop gebruikt. Er bestaan heel wat tools voor Windows en Linux HP Pavilion 5000 Accu waarmee je draadloze en gewone netwerken eenvoudiger kunt configureren. We hebben er onze favorieten uitgepikt.

Mobiele gebruikers maken vaak contact met heel verschillende netwerken. Bij voorkeur gebeurt dat natuurlijk draadloos, maar het kan ook bekabeld, of met een combinatie van de twee, al dan niet via een virtual private network of vpn.

Al die netwerkconfiguraties bijhouden en naadloos van het ene naar het andere HP Pavilion N5000 Accu netwerk overschakelen kan dan al vlug een nachtmerrie worden. Bovendien willen gebruikers vaak ook sommige andere configuratie-instellingen snel wijzigen. Denk bijvoorbeeld aan het uitschakelen van het stroombeheer en het wijzigen van de resolutie van het scherm tijdens een HP Pavilion N5100 Accu presentatie. Windows XP, dat binnen bedrijven nog vaak wordt gebruikt, heeft daarvoor helemaal niets aan boord. Vista en Windows 7 bieden hier meer mogelijkheden, maar naadloos gaat het niet.

Linux heeft HP Pavilion N5125 Accu sinds enige tijd dankzij de Gnome Network Manager een erg fraai flexibel netwerkbeheer waar, zoals uit dit artikel zal blijken, Windows nog een puntje aan kan zuigen. Voor Windows zul je sowieso moeten investeren in een externe tool, zoals het in dit artikel besproken Cisco Network Magic Pro. Daar bestaan, zoals we ook nog zullen zien, echter ook goedkopere alternatieven voor. Functioneel HP Pavilion N5130 Accu verschillen al die tools redelijk sterk van elkaar. De ideale alles-in-〓〓ntool hebben we helaas niet gevonden.

We voerden alle testen uit onder Windows XP, Windows 7 en onder Ubuntu 10.04 'Lucid Lynx'. Tijdens de test gebruikten we een recente Dell Vostro 3500 laptop met een Dell DW1520 802.11n WiFi-chip en Realtek HP Pavilion 5000 Accu Gigabit Ethernet-chip. AVM Fritz!box Fon WLAN 7270 en Linksys WRT54GL routers deden dienst als draadloze toegangspunten waarmee we twee verschillende netwerken simuleerden. Het bedrade Ethernet-netwerk simuleerden we met een 3Com Gigabit-switch. Aan deze netwerken hingen we verschillende netwerkresources, zoals NAS'en van Iomega en Synology en HP Pavilion N5000 Accu laserprinters van HP en Ricoh. We probeerden uit hoe vlot we met deze tools tussen onze verschillende testnetwerken konden schakelen en of we daarbij eventuele problemen tegenkwamen. De details lees je in de individuele besprekingen.

Heen en HP Pavilion N5100 Accu weer schakelen tussen verschillende netwerken en eventuele computerinstellingen is een heel gedoe in Windows XP omdat dit besturingssysteem geen netwerkprofielen ondersteunt. In Vista of Windows 7 is die ondersteuning wel aanwezig. Maar een netwerkprofiel van Windows 7 kan geen informatie bijhouden over printer- en share-instellingen of over desktopconfiguraties en applicaties Dell Inspiron XPS Gen 2 Accu die bij een bepaald netwerkprofiel horen. Gelukkig kun je dit verhelpen met behulp van extra hulpprogramma's zoals NetSwitcher, Mobile Net Switch of Cisco Network Magic Pro. Die werken onder alle versies van Windows vanaf XP. Specifiek voor Windows XP-gebruikers is er ook nog het niet verder ontwikkelde, maar nog wel ondersteunde MultiNetwork Manager van Dell XPS M1710 Accu Globesoft, dat in deel 2 van deze reeks aan bod komt.

NetSwitcher is een goedkoop sharewareproduct dat onder Windows gouden diensten kan bewijzen. Het kan netwerkprofielen van alle mogelijke soorten netwerken bijhouden, maar in zo'n profiel kan nog Dell Precision M90 Accu veel meer specifieke informatie worden bewaard dan alleen maar de netwerkconfiguratie.

NetSwitcher heeft instellingen voor tcp/ip, het draadloze netwerk (indien van toepassing), netwerkshares, Internet Explorer en Firefox (zoals de proxyinstellingen van deze browsers), e-mailclients, het Windows hosts-bestand, startup-applicaties en extensies. Dell Precision M6300 Accu Extensies zijn uitbreidingsmodules van NetSwitcher zelf. Momenteel kennen we er maar 〓〓n en dat is een Novell NetWare-connector.

Elk van deze Dell Inspiron E1405 Accu instellingenverzamelingen staat in een tabblad in het NetSwitcher-configuratiescherm. Van elk tabblad kun je aangeven of het in het opgeslagen profiel meegenomen moet worden of niet. Hoewel he op het eerste zicht mogelijk zou denken dat dit geen handig programma is voor Windows 7, is dat dus wel degelijk zo. Je kunt naadloos overschakelen naar een nieuw Dell Inspiron 640m Accu profiel, maar ook instellen dat Windows moet afsluiten met dit profiel of de volgende keer moet starten met een ander gewenst netwerkprofiel.Computerfabrikant Dell bezoekt in mei 2010 negen scholen om te laten zien hoe digitale leermiddelen zoals het digitale schoolbord in de klas gebruikt kunnen worden. Het bedrijf doet dat onder de naam 'Connected Classroom' en Dell Inspiron 630m Accu wil zo laten zien hoe het klaslokaal van de toekomst eruit ziet.

De Connected Classroom moet ervoor zorgen dat scholieren interactiever kunnen werken door gebruik te maken van digitaal lesmateriaal. Zo zouden zij beter kunnen samenwerken Dell XPS M140 Accu met andere leerlingen en met docenten.Een bezoek aan diverse scholen moet ict-co〓rdinatoren, maar ook docenten en leerlingen, bijbrengen hoe zij de onderwijsmethode kunnen gebruiken. Tijdens die bezoeken organiseert Dell workshops en lezingen.

Zo legt ict-manager Arie Wels van het Brabantse Elde College Samsung P210-BA01 Accu uit hoe interactief lesmateriaal zoals het digitale schoolbord tijdens een informaticales kan worden ingezet. Volgens de fabrikant is het vervolgens aan de ict-co〓rdinatoren en -beheerders om de rol van technologie in het onderwijs onder de aandacht te brengen.Dell gaat in mei langs bij negen Samsung P210-BA02 Accu opleiders in onder andere Den Haag, Amstelveen, Haarlem en Utrecht.

Computerleverancier Dell mag naar verwachting voor twee miljoen euro aan server- en opslagapparatuur leveren aan Eurojust. Dit Europees orgaan voor de justiti〓le samenwerking zetelt in Den Haag. Eurojust vernieuwt zijn ict. In dat kader liep er een Samsung P210-BS01 Accu aanbesteding voor de levering van desktops, laptops, applicatie- en beheerserversystemen, opslagapparatuur, accessoires en ondersteunende diensten. Met Dell is een raamovereenkomst gesloten.

De aanbesteding bestond uit twee percelen: Samsung P210-BS02 Accu een voor de aankoop van hardware (een contract van twee jaar, tweemaal verlengbaar met telkens 〓〓n jaar) en een voor het onderhoud, de upgrades en aanverwante diensten (een looptijd van vier jaar; driemaal verlengbaar met telkens twee jaar). , voor het onderhoud, upgrades en aanverwante diensten (4 + 2 + 2 + 2).

Op basis van Samsung P210-BS04 Accu de huidige begrotingslevensduur van computersystemen (25 procent afschrijving per jaar) en hun functionele levensduur (tussen 2 en 6 jaar), kunnen systemen die in het vierde opdrachtjaar zijn aangekocht extra jaren onderhoud door dezelfde contractant nodig hebben, meldt Eurojust.

Met de introductie van de Vostro All In One komt Dell tegemoet aan het Samsung P210-BS05 Accu grote probleem van kleine ondernemingen, krappe ruimtes en overvolle bureaus. Het gestroomlijnde ontwerp van de Vostro All In One minimaliseert de hoeveelheid ruimte die pc`s op het bureaublad innemen. Bedrijven kunnen zodoende beschikken over een stijlvolle en betaalbare Samsung P210-Pro P8400 Padou Accu desktopcomputer met rekencapaciteit van een gangbare desktopcomputer.

De Dell Vostro All In One is eenvoudig te installeren en kan in minder dan vier minuten in bedrijf worden genomen. Door gebruik te maken van de optionele Vesa-beugel kunnen gebruikers bijna 80 procent van hun bureauruimte terugclaimen ten opzichte van een traditionele Accu Apple A1057 opstelling van hun pc en monitor. In combinatie met de optionele ingebouwde Wi-Fi-functionaliteit en de draadloze muis en toetsenbord levert dit een kabelvrij bureau op. De nieuwe Vostro beschikt over Intel Core 2 Duo-processors en een ge〓ntegreerde Accu Apple M8983 webcam, zodat bedrijven kunnen profiteren van de voordelen van samenwerking op afstand.

De Dell Vostro-producten worden ondersteund door een team van verkoop- en ondersteuningsexperts die speciaal voor kleine bedrijven zijn opgeleid. Het aanbod kan worden aangevuld met de incidentele schadeverzekering Dell Accu Apple M9326 CompleteCare6 en Dell ProSupport7-diensten die aan de technische expertise en specifieke behoeften van klanten kunnen worden aangepast.

Vodafone brengt als Accu Apple A1012 eerste provider in Nederland een 9-inch netbook met ingebouwde sim-kaart van Dell op de markt. De Dell Inspiron Mini 9 netbook biedt toegang tot internet zonder een usb-modem of insteekkaart te hoeven aansluiten. Het compacte en lichte ontwerp zorgt ervoor dat hij makkelijk mee te nemen is.

Vodafone is voorlopig de enige leverancier van de Dell Inspiron Mini 9 netbook. In Accu Apple M6091 combinatie met het snelle Vodafone-netwerk, zorgt dit voor een optimale mobiel internet en social networking ervaring, overal en altijd. De Dell netbook is voorlopig dan ook uitsluitend verkrijgbaar met mobiel internet van Vodafone.

De netbook is voorzien van een 9-inch Accu Apple M8244 scherm, Wi-Fi, Bluetooth, een ge〓ntegreerde webcam en een 8GB SSD-harddrive, die kan worden uitgebreid met extra geheugen. Daarnaast is de netbook uitgerust met Genuine Windows XP Home Edition. Dit maakt deze netbook tot een bruikbare oplossing voor gebruikers die bijvoorbeeld thuis via hun Wi-Fi en onderweg in de trein onbeperkt toegang willen hebben tot hun Accu Apple M8244G e-mail, internet, instant messaging programma's en sociale netwerken.