Dell 312-0416

Anandtech heeft de Accu Laptop Acer Aspire 2020 uitgeprobeerd als vervanger van een desktop systeem. Normaal worden hier vaak notebook-systemen voor gebruikt waarin, vanwege de performance, desktop processors zijn verwerkt. Centrino-laptops zijn echter vanwege hun gewicht en omvang veel handelbaarder. De geteste Acer bevat een Accu Lenovo Pentium-M 745 1,8GHz, 512MB DDR333 geheugen, een 80GB harde schijf, een 2,4 speed dvd-brander en een Mobility Radeon 9700 videokaart met 128MB geheugen. Het 15,4 inch WXGA breedbeeldscherm kan maximaal een resolutie van 1280 x 800 aan.Anandtech heeft de Acer Aspire 2020 uitgeprobeerd als vervanger van een desktop systeem. Normaal worden hier Accu Sony vaak notebook-systemen voor gebruikt waarin, vanwege de performance, desktop processors zijn verwerkt. Centrino-laptops zijn echter vanwege hun gewicht en omvang veel handelbaarder. De geteste Acer bevat een Pentium-M 745 1,8GHz, 512MB DDR333 geheugen, een 80GB harde Accu Samsung schijf, een 2,4 speed dvd-brander en een Mobility Radeon 9700 videokaart met 128MB geheugen. Het 15,4 inch WXGA breedbeeldscherm kan maximaal een resolutie van 1280 x 800 aan.

De reviewers denken ook dat de software nog een stuk verbeterd kan worden op het gebied van Accu Toshiba de user interface en de features. De positie van de knoppen is niet helemaal in orde, zo vinden de testers. Er wordt soms per ongeluk op een van de speciale multimediabuttons geklikt tijdens het normale gebruik van het toetsenbord of het touchpad. VGP-BPS10 Men is wel erg te spreken over de batterij van de notebook. Deze scoort het hoogst in de test als men kijkt naar de systemen zonder een extra grote accu. Het systeem is zeker geschikt voor gamers, echter voor de echte multimedia liefhebber zal dit systeem niet de eerste keus zijn.

Volgens Brighthand is de kans groot dat de Axim X50 al in Sony PCGA-BP7 oktober verkrijgbaar zal zijn. Deze eerste Dell-PDA die uitgerust is met een VGA-scherm werd reeds aangekondigd toen Intel zijn 2700G multimedia accelerator voor de XScale-processorlijn presenteerde. Volgens de geruchten zou Dell drie modellen in voorbereiding Accu PCGA-BP71 hebben, waarvan er een uitgerust zou zijn met een 3,7" VGA-scherm. Over netwerkmogelijkheden en Bluetooth wist men echter nog niets te vertellen. Als bovenstaande informatie klopt, dan zou de X50 het wel eens tegen hevige concurrentie kunnen moeten opnemen aangezien minstens vier andere grote fabrikanten hun VGA-PDA's in het najaar Batterij Sony PCGA-BP71A zullen lanceren.

Asus, de grootste producent van moederborden, zal binnenkort een serie goedkope videokaarten op de markt gaan brengen, zo meldt X-bit labs. Begin 2003 lanceerde Asus een serie moederborden, onder de merknaam X-Series. Deze plankjes waren gericht op het PCGA-BP71AUC goedkope marktsegment en boden een lagere performance dan de high-end producten van het bedrijf. Gezien het feit dat deze serie moederborden behoorlijk populair is geworden, heeft het bedrijf besloten om ook goedkope Batterij PCGA-BP71CE7 grafische kaarten voor hetzelfde marktsegment te gaan ontwikkelen. In de eerste zeven maanden van dit jaar heeft Asus 3,65 miljoen grafische kaarten verkocht, 25 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar.

Met de introductie van de X-Series grafische kaarten hoopt het bedrijf Adapter PCGA-BP1N het totale aantal verkochte kaarten te verhogen naar 8 tot 10 miljoen stuks per jaar; in 2003 zijn er 6,25 miljoen kaarten verkocht. Het is nog onbekend welke gpu-chip er gebruikt zal gaan worden op de kaarten, maar dit zal ongetwijfeld binnenkort bekendgemaakt worden, aangezien VGP-BPS3A de lancering van de nieuwe serie voor september gepland staat. Hoewel Asus er zin in lijkt te hebben om de markt te gaan ontginnen, zijn er ook minder positieve berichten. Recent marktonderzoek laat namelijk zien dat steeds meer gebruikers toevlucht zoeken bij ge〓ntegreerde chipsets en geen losse Sony VGP-BPS3 kaarten meer willen.

Volgens X-Bit Labs zou het bedrijf in eerste instantie met vijf verschillende 17"-schermen op de markt komen. De verschillen tussen de producten zullen voornamelijk gelegen zijn in de manier van aansluiten (dvi of sub-d) en multimediafuncties. Accu VGP-BPL5A Het topmodel zal de PM17I worden, die ondersteuning biedt voor een resolutie van 1280x1024 pixels, een helderheid van 300cd/m² en een contrastverhouding van 500:1. De reactiesnelheid van het scherm zal op 12ms komen te liggen. De andere modellen zullen minder goede VGP-BPS5 specificaties hebben dan dit topmodel. Asus maakt voor al zijn schermen gebruik van zogenaamde TN-panels , die over het algemeen een de kleinere inkijkhoek hebben dan panels die gebruikmaken van concurrerende technieken.

HP heeft Adapter Dell KD186 aangekondigd de Alpha-processorlijn stop te zetten. Maandag zal de laatste versie van deze chip voorgesteld worden. Met de EV7z op 1,3GHz komt er een einde aan wat ooit een van de krachtigste processorfamilies was. Batterij HD438 Deze laatste Alpha-chip zal gebruikt worden in de HP GS 1280-server die tot 64 processors kan bevatten. Overigens worden Alpha-servers wel nog tot 2006 verkocht en volledig ondersteund tot 2011, maar sinds de fusie met Compaq concentreert HP zich vooral op andere platformen. CGR-B-6E1XX De eerste Alpha-chip werd voorgesteld in 1992 en haalde een recordsnelheid van 200MHz. Ook de eerste processor die in 1999 de 1GHz-grens haalde was een Alpha-cpu. Hoewel Microsoft een NT-versie voor de Alpha-processor ontwikkelde, bleef het echter moeilijk om software voor dit platform Dell 312-0416 te vinden en vanaf 1999 werd Windows NT voor de Alpha-architectuur niet langer geleverd. Een jaar eerder, in 1998, had Compaq Alpha in handen gekregen toen het Digital kocht en zo kwam het uiteindelijk in handen van HP.

Samsung heeft bekend gemaakt in juli zijn 10 miljoenste DDR2-chip verkocht te hebben, zo meldt Batterij Dell 312-0366 CDRinfo. Het bedrijf begon in 1998 met het ontwikkelen van het geheugen, produceerde de eerste 512Mb DDR2-chip in 2002, en werd in oktober 2003 de eerste fabrikant die massaproductie van de tweede generatie DDR begon. De introductie van DDR2-ondersteunende Dell 0XD184 chipsets in juni heeft vanzelfsprekend een sterke impuls gegeven aan de afzet, en het bereiken van de mijlpaal van tien miljoen verkochte eenheden geeft volgens het bedrijf een nieuwe overgang in de geheugenmarkt aan. Volgens onderzoeksbureau Dataquest maakt DDR2 momenteel PU556 elf procent van de gehele DRAM-markt uit, maar het bureau voorspelt dat dat volgend jaar zal stijgen tot vijftig procent. Samsung zelf verwacht dat DDR2 dit jaar 34% van zijn totale DDR-verkopen uit zal maken.

Toshiba heeft gemeld dat de geplande introductie van de nieuwe 1,8 inch harde schijven vertraagd is. Dell WR053 In plaats van dat de massaproductie in juli of augustus zou beginnen, zullen de harde schijven pas vanaf het vierde kwartaal beschikbaar zijn. Daarnaast zullen de gewenste en eerder verwachte hoeveelheden ook tegen het einde van het jaar pas geproduceerd worden. Batterij 312-0567 Hierdoor is meteen duidelijk waarom er laatst geen 60GB-model van de iPod is ge〓ntroduceerd.

Als eerste grote computerfabrikant heeft HP de stap genomen om een Batterij Dell 0WR053 notebook te introduceren die standaard kan worden afgeleverd met Linux voorge〓nstalleerd, zo is te lezen op de site van SF Gate. De nieuwe notebook heeft de typenaam nx5000 gekregen en wordt standaard afgeleverd met Suse Linux 'HP Edition'. Dell PU563 De laatste toevoeging duidt waarschijnlijk op de aanpassingen die het bedrijf zeer waarschijnlijk aan de distributie heeft gedaan om ervoor te zorgen dat alle componenten van de laptop vlekkeloos werken onder Linux. Waar dit vaak een probleem is met laptops, omdat veel componenten niet 'standaard' zijn en er dus geen Linux-drivers voor beschikbaar zijn, zal dit niet het geval zijn met de nx5000 zo Adapter Dell 312-0543 verzekert de vice-president van de Linux-afdeling van HP, Martin Fink. Powermanagement, printers en alle andere drivers voor de laptop zijn aanwezig in de Linux-distributie: "Al deze onderdelen kunnen worden ingeschakeld, werken volledig en worden door ons 312-0584 ondersteund", aldus Fink.

De nx5000 wordt niet uitsluitend met Linux uitgeleverd. Op verzoek is ook Windows XP of 2000 te krijgen in combinatie met 451-10516 de laptop. De nx5000 is een zogenaamde Centrino-laptop, wat inhoud dat hij naar keuze is voorzien van een Celeron M of Pentium M (Dothan) van maximaal 1,6GHz. Het geheugen bedraagt minimaal 256MB, wat kan worden uitgebreid tot maximaal 2GB. Wat betreft permanente Samsung R522 Accu opslag is er de keuze uit harddisks van 30 tot maximaal 60GB. Optische drives zijn er in diverse smaken beschikbaar, varierend van een CDRW/DVD-combodrive tot DVD+RW-drives. In- en uitvoerpoorten zijn ook talrijk aanwezig, inclusief IEEE1394 (Firewire), Accu Samsung R540 USB2.0, 10/100Mbit LAN, slot voor SD-kaarten en TV-out. Gezien het feit dat de laptop het Centrino-label hanteert is er ook een WLAN-kaart ingebouwd wat naar keuze een Intel Wireless 2100 (802.11b) is of een tri-band HP-kaart die zowel 802.11a, 802.11b en 802.11g ondersteunt en dus een Accu R560 hogere doorvoersnelheid kan behalen.

De nx5000 met Linux voorge〓nstalleerd is beschikbaar voor 1140 dollar. Wanneer Windows XP wordt gekozen als voorge〓nstalleerd besturingssysteem moet de klant circa 60 dollar m〓〓r betalen wat uiteraard een direct gevolg is van het feit dat Linux Accu Samsung R610 open-source is en er geen licentiekosten hoeven worden doorberekend aan de klant. De nx5000 is in principe alleen verkrijgbaar in de Verenigde Staten, maar volgens SF Gate zal hij ook op aanvraag aan internationale klanten worden geleverd. Of hij dus eenvoudig te Samsung R700 Accu bestellen is vanuit Nederland blijft de vraag.

Op C|Net lezen we dat de grote computerbouwers HP, Dell en IBM, samen met enkele anderen, vandaag hun servers zullen voorstellen die uitgerust zijn met Xeon-processors met 64-bit-extensies. De 3,6GHz-processor is vanaf vandaag beschikbaar en hiermee kan Accu Samsung R710 de concurrentiestrijd tussen Intel en AMD op de 64-bitmarkt eindelijk echt beginnen. Dell rust meteen vier modellen uit met de 64-bits cpu's: de PowerEdge 1800 en 2800 en hun rack-mountable collega's, de 1850 en de 2850 die respectievelijk Accu R718 een en twee units in beslag nemen. Voor de prijs van 1.799 dollar is een PowerEdge 1850 verkrijgbaar met een 2,8GHz-cpu en 512MB geheugen.

IBM levert twee rack-mounted modellen, een blade server, twee gewone modellen en een workstation. De 1U-server beschikt over vier harde schijven en een maximum van 16GB geheugen voor de minimumprijs van 2.209 dollar. Voor Samsung R720 Accu het 2U-model waarin zes harde schijven passen, betaalt men 2.239 dollar. HP stelt op zijn beurt de ProLiant DL360 G4 en de DL380 G4 voor, verkrijgbaar vanaf 2.349 respectievelijk 3.449 dollar. De ML350 G4 en ML370 G4 zijn niet bedoeld om in een rack gehuisvest te worden Accu Samsung R780 en kosten minstens respectievelijk 1.529 dollar en 2.899 dollar.

De EE Times schrijft over een HDTV System-on-Chip van Samsung. De S5H2200 is een chip die plaats biedt aan twee MPEG-2-decoders, een ARM920T-processor op 330MHz en is bovendien voorzien van Samsungs DNIe-technologie, wat staat voor Samsung P210 Accu Digital Natural Image Engine. Al dit moois biedt ondersteuning voor picture-in-picture-technieken, evenals picture-in-graphics-mogelijkheden. Om optimale geluidskwaliteit te garanderen is deze chip ook voorzien van een 24-bits Digital Signal Processor. Accu ASUS W90VP Om uitgebreide compatibiliteit te bieden met zoveel mogelijk devices is ondersteuning voor geheugensticks, ATAPI, FireWire en USB aanwezig. De S5H2200 is Samsungs nieuwste ontwikkeling om een stukje van de digitale tv-taart mee te pikken.