Samsung R507 Accu

Volgens The Inquirer is HP begonnen met een Accu Sony VAIO PCG-N505 reclamecampagne in de VS om hun nieuwste Media Center-systemen aan de man te brengen. Deze computers uit de m1050e-serie maken in tegenstelling tot de andere multimediasystemen van HP gebruik van een Athlon 64-processor in de smaken 3200+, 3400+ en 3700+. HP verwijst Sony VAIO PCG-V505 Accu dan ook drie of vier keer naar deze processor in de reclamespot. De wens van AMD om de Athlon 64 ook in Media Center-pc's te zien lijkt hiermee dus in vervulling te gaan.

HP is erg in zijn nopjes met de NX-bit van de AMD64-processors, die volgens HP Accu VAIO PCG-R505 een geavanceerde virusprotectie moet bieden. Hiermee zet HP potenti〓le kopers echter op het verkeerde spoor. Met de NX-bit kunnen geheugengebieden worden gemarkeerd als zijnde geheugengebieden voor gegevens, waardoor er geen code uit deze gebieden kan Sony VAIO PCG-Z505 Accu worden uitgevoerd. Hiermee wordt de veiligheid van een systeem een stuk verbeterd, maar het biedt uiteindelijk geen protectie tegen alle virussen. AMD werd vanwege het adverteren van de NX-bit als virusprotectie eerder nog door de Reclame Code Commissie op de vingers Accu VAIO PCG-TR getikt.

Volgens C|Net zal IBM in 2005 virtualisatiemogelijkheden aan de PowerPC 970-processor toevoegen. De technologie, die al aanwezig is in de Power-chips, zal hierdoor niet alleen voor de Blade-servers van Big Blue beschikbaar worden, maar ook VGP-BPS9/S binnen het bereik van Apple komen die deze processors voor de Power Mac-systemen gebruikt. Dankzij partitionering, die op zijn beurt gebruik maakt van virtualisatie, wordt het mogelijk verschillende besturingssystemen op hetzelfde moment te draaien en dus meer taken tegelijk uit te voeren Sony VGP-BPS9A/S op 〓〓n systeem. Volgens Karl Freund van IBM wil men deze mogelijkheid, die nu enkel beschikbaar is voor de high-end servers van IBM en zijn concurrenten, ook naar een lager prijsniveau brengen om zo niet alleen met high-end producten van Sun en Intel te concurreren, maar ook met Batterij Sony VGP-BPS9/B wijdverspreide x86-chips zoals de Pentium en Opteron van respectievelijk Intel en AMD.

Terwijl de huidige Power4- en Power5-cpu's nog gebruikmaken van een aparte hardwareconsole om de systeempartities te beheren, wil IBM de volgende generatie PowerPC 970 voorzien van een softwarematige VGP-BPS9A/B oplossing die in een apparte partitie draait, aldus Freund. Hoewel hij niet wou vertellen wanneer in 2005 de chip voorgesteld zal worden, wou hij wel kwijt dat de processor zich momenteel in de laatste ontwerpfase zit en dat Apple plannen heeft de chips te gaan gebruiken.

In een persbericht laat Hacom weten dat de Sony HDPS-M1 externe harddisk voor digitale fotografen nu Accu Sony VGP-BPS9 ook in Nederland verkrijgbaar is. Het apparaat was al eerder in onder andere Japan op de markt gekomen, maar nu is ook ons land aan de beurt. De HDPS-M1 is een draagbare harddisk van iets minder dan 300 gram met een capaciteit VGP-BPS10 van 40GB. Fotografen kunnen onderweg foto's van hun geheugenkaartjes overzetten naar dit apparaat door middel van de ge〓ntegreerde cardreader voor Memorystick en Compact Flash. Thuisgekomen kan verbinding gemaakt worden met de pc via een USB 2.0-verbinding. De ingebouwde Lithium-Ion accu gaat ongeveer zestig minuten mee. Sony VGP-BPS13 Dat lijkt weinig, maar aangezien een vol geheugenkaartje binnen enkele minuten wordt overgezet, kan men er waarschijnlijk prima mee uit de voeten. Er zijn drivers voor Windows en Mac beschikbaar en de adviesprijs is vastgesteld op 299 euro.

Samsung heeft gisteren zijn Batterij VGP-BPS13S MMCmicro-geheugenkaart voorgesteld. Het nieuwe flashgeheugen is vooral ontwikkeld voor gebruik in mobiele telefoons en is met zijn 12mm x 14mm x 1,1mm drie keer kleiner dan een traditionele MMC-kaart. De kaarten zijn geschikt om te werken met 1,8V of 3,3V spanning, waarmee ze 10MB per seconde kunnen lezen en 7MB per seconde schrijven. Ze zijn bovendien Accu Sony VGP-BPS13/Q beschikbaar met een capaciteit van 32MB, 64MB en 128MB en kunnen minstens honderdduizend keer gewist en herbeschreven worden. De gebruikte interface is goed voor het doorsturen van 26MB gegevens per seconde. De massaproductie van deze NAND-geheugenkaartjes VGP-BPS13/S zal begin volgend jaar van start gaan.

Geheugenfabrikant Samsung heeft aangekondigd dat het de eerste 512Mb GDD3-geheugenchips de deur uit gestuurd heeft. Deze chips komen er ongeveer een jaar nadat het bedrijf de 256 Accu VGP-BPS13A/B megabit-chips voorstelde en zullen gebruikt worden voor betere prestaties, verminderd energieverbruik en effici〓nter plaatsgebruik op kaarten met 512MB geheugen. Volgens analisten zal de markt voor grafisch DRAM in 2005 met ongeveer dertig procent stijgen ten opzichte van dit jaar. De massaproductie van de voorgestelde chips, die de eerste GDDR3-chips zijn die VGP-BPS13A/Q op 1,6Gbps opereren, zal begin volgend jaar van start gaan.

Digit-Life heeft de Fujitsu-Siemens Loox 720 gewikt en gewogen en schreef daarover een uitgebreide review. Deze pda beschikt over een 640x480 pixels tellend scherm en wordt aangestuurd door een Intel-processor HP Pavilion tx2100 Accu op 520MHz. Deze beschikt over 128MB RAM-geheugen en 64MB ROM en de handheld kan uitgebreid worden met behulp van de CF- en SD-kaartlezer. Met de ingebouwde 1,3 megapixel-camera kan men foto's nemen en dankzij de Bluetooth- en WiFi-module kunnen deze Accu HP Pavilion tx2500 draadloos doorgestuurd worden naar de computer. Het systeem is amper 122mm x 72mm x 15,2mm groot, weegt 170g en beschikt over USB-ondersteuning. Dit alles wordt bestuurd door Windows Mobile 2003 SE.

Het design is volgens de reviewer uitstekend, zowel wat betreft ergonomie als de beeldkwaliteit. Accu Pavilion tx2600 Jammergenoeg is het systeem uit kunststof gefabriceerd, wat de stevigheid niet ten goede komt. De maximale batterijlevensduur bedroeg twaalf uur tijdens het luisteren van mp3-bestanden, met alle netwerkmogelijkheden uitgeschakeld. Accu HP XE3 De gemiddelde levensduur tijdens normaal gebruik bedroeg zes tot negen uur. Jammergenoeg verbruikt het systeem echter ook energie wanneer het uitgeschakeld is; dit om de gegevens in het geheugen te bewaren. Over de beeldkwaliteit en het geluid is de reviewer dan weer zeer positief. Accu HP OmniBook XE3B De beelden van de ingebouwde camera zijn bevredigend, maar desondanks een beetje onscherp.

Ook de prestaties zijn meer dan degelijk te noemen, maar het is wachten geblazen op betere ondersteuning voor de visuele mogelijkheden. Met betere beheerstools voor de WiFi-verbinding en betere software voor het benutten van alle Batterij HP OmniBook XE3C mogelijkheden, is dit dan ook een top-handheld die de concurrentie met de iPaq hx4700 en Dell Axim X50v aan kan gaan, aldus de conclusie van de reviewer.

AnandTech heeft de Dell Inspiron 700M Accu HP XE3L aan een uitgebreid onderzoek onderworpen. Deze laptop is uitgerust met een breedbeeld-lcd-scherm met een beelddiagonaal van 12,1" en een resolutie van 1280x800 pixels, een Pentium M op 1,8GHz en 512MB geheugen. Verder beschikt hij over 60GB opslagruimte, een 8x DVD±RW-drive en zowel Ethernet- als WiFi-netwerkmogelijkheden. Na uitgebreid Accu HP Pavilion 5000 onderzoek is de reviewer van mening dat de Inspiron 700M niet zo revolutionair is als op het eerste zicht lijkt. Hoewel van een dergelijke notebook verwacht wordt dat hij draagbaar, licht en compact is, weegt deze laptop toch een kleine 2kg en is hij Accu Pavilion N5000 ook iets dikker dan de concurrenten.

De Inspiron 700M is volgens de reviewer echter wel een uitstekende multimedia-laptop, die bovendien geschikt is voor zakelijk gebruik nu en dan. Een nadeel is dan weer het toetsenbord dat enige gewenning vraagt, iets wat voor HP Pavilion N5100 Accu multimediagebruikers minder van belang is. Wat de 700M dan weer wel aantrekkelijk maakt voor de reviewer, is de uitgebreide configuratiemogelijkheid en de lage prijsstelling, wat deze laptop uiteindelijk toch tot een perfecte koop maakt voor iemand met een beperkter Accu Pavilion N5125 budget.

Sony heeft bekendgemaakt dat diverse modellen in de reeks digitale audiospelers - Network Walkman genoemd - voortaan native ondersteuning voor het mp3-format bieden. Daarmee reageert het bedrijf op kritiek vanuit de markt op het ontbreken Accu HP Pavilion N5130 van native support voor het populaire muziekformaat. Als bewijs hiervan werd vandaag de NW-HD3 aan de reeks toegevoegd, een atrac3plus/mp3-audiospeler met een harde schijf van 20GB. Volgens Sony is dit voldoende voor de opslag van 13.000 met atrac3plus Accu HP 5000 gecomprimeerde tracks oftewel 900 audio-cd's. De NW-HD3 zou dertig uur onafgebroken speeltijd bieden en een zogeheten 'G-Sensor'-technologie moet de harde schijf stootbestendig maken. De NW-HD3 is leverbaar in vijf kleuren, te weten zilver, zwart, roze, blauw en rood. De richtprijs Accu Pavilion N5000 is 369 euro.

Eerder ge〓ntroduceerde Network Walkmans, zoals de NW-E95 en NW-E99 bieden ook ondersteuning voor mp3 naast atrac3plus. Ook de bestaande NW-E55 en NW-E75 kunnen voortaan beide formaten afspelen. Dit is mogelijk door middel van het installeren Accu Samsung R505 van een stukje software, dat hier gedownload kan worden.Bij AnandTech is een review verschenen over het Asus P5AD2-E-moederbord. Deze plank is gebaseerd op de i925XE-chipset en uitgerust met bijna alle denkbare features. Aanwezig zijn twee Gigabit Samsung R507 Accu Ethernet-poorten, drie 1394b FireWire-aansluitingen en acht USB 2.0-aansluitingen. Verder is het moederbord uitgerust met 802.11g WiFi, achtkanaalsgeluid, drie Parallel ATA-aansluitingen en acht Serial ATA-aansluitingen.

Ook qua prestaties valt het moederbord op in positieve zin. Op standaard Batterij Samsung R510 kloksnelheden zet het moederbord consistent de beste prestaties neer en wat betreft overklokken is de plank vergelijkbaar met de Abit Fatal1ty AA8XE. Een extra pluspuntje verdient de Asus P5AD2-E door het ondersteunen van DDR2-711-geheugen Accu Samsung R517 zonder dat de processor overgeklokt hoeft te worden. Het enige echte nadeel van de P5AD2-E is de stevige prijs. Dat neemt echter niet weg dat de Asus P5AD2-E het beste Intel-moederbord van dit moment is, aldus AnandTech.

News.com wist ons te melden dat IBM een eigen lab geopend Samsung R518 Accu heeft waar potenti〓le klanten de technologie van Big Blue kunnen uittesten. Gisteren stelde het bedrijf namelijk zijn Tivoli Orchestration and Provisioning Technology Center voor. In dit centrum is het de bedoeling dat klanten hun eigen infrastructuur kunnen simuleren en zo het Accu LifeBook P7010D volledige gamma Tivoli-software leren kennen. Zo kunnen bedrijven hun netwerkinfrastructuur en datacenter optimaliseren door verschillende testscenario's uit te werken in dit testlab, alvorens de technologie in hun werkende omgeving te implementeren. Met de Tivoli-software kunnen servers gemonitord en onderhouden worden. Het testlab bevindt zich in Washington, Accu Fujitsu LifeBook A3040 maar klanten die niet naar het lab kunnen reizen, kunnen live demo's bijwonen in een van de andere 'Exploration Centers' die over Noord-Amerika verspreid liggen.