Accu Acer Aspire 3500

De desktopversie van de Eee PC zal in ieder geval niet Accu Acer Aspire 1685 voorzien zijn van een monitor, bevestigt Jonathan Tseng, verantwoordelijk voor de marketing bij Asustek, tegenover Digitimes. Afgezien van de bevestiging dat Asus aan een desktopversie werkt, wil het bedrijf weinig kwijt over de specificaties van de machine.Asustek is momenteel Oplader Acer Aspire 1689 al actief in de desktopmarkt, maar speelt niet mee op het hoogste niveau. In de notebookmarkt staat Asus in de toptien en gooit het momenteel hoge ogen met zijn Eee PC. De fabrikant heeft wereldwijd al 100.000 van deze kleine Linux-notebooks verscheept en verwacht een flinke stijging van de verkopen als het in december een versie met Windows XP op Acer Aspire 1690 Accu de markt brengt. Volgens Tseng heeft Asus zich tot doel gesteld om nog dit jaar 300.000 Eee PC’s te verkopen.

In april volgend jaar zal Asustek de volgende generatie Oplader Acer Aspire 1693 van zijn Eee PC op de markt brengen. Naar verluidt zal deze worden voorzien van Intels Merom-cpu. Ook zou Asus overwegen uit de nieuwe modellen de ventilator te verwijderen om zo meer energie te besparen en de geluidsproductie te verminderen.De Asus Eee PC is een Accu Acer 3000 kleine laptop met een 7"-beeldscherm. Oorspronkelijk werd het apparaat aangekondigd als concurrent voor de Classmate PC of XO-laptops met een prijskaartje vanaf 199 dollar. Inmiddels is de prijs verdubbeld tot 399 dollar voor model met 4GB opslag.

De Eee PC is deze week in Europa ge〓ntroduceerd, al zullen Nederlanders nog Accu Acer Aspire 3500 tot januari geduld moeten hebben. Tweakers.net publiceerde eerder deze week als een van de eerste een review van de Eee PC 4G.Sony heeft nieuwe notebooks ge〓ntroduceerd, die volgens het bedrijf bij uitstek geschikt zijn voor de milieubewuste consument. Sony geeft Accu Aspire 5000 onder andere een deel van de omzet aan het goede doel.

De Vaio FZ 'Graphic Splash Eco Edition' kenmerkt zich door een opvallend uiterlijk dat ge〓nspireerd is op de natuur. Volgens Sony zorgt het dunne ontwerp voor een 'minimaal Oplader Acer Aspire 5510 gebruik van natuurlijke grondstoffen'. De notebook wordt gratis door Sony gerecycled, waarbij alle gebruikte materialen, waaronder ook de accu en het verpakkingsmateriaal, herbruikbaar zijn. De laatste 'feature' die de milieubewuste consument moet aanspreken is het feit dat 〓〓n procent van de omzet wordt geschonken aan de 'One Percent for the Oplader Acer Extensa 2300 Planet'-organisatie.

De notebooks hebben dezelfde specificaties als de reguliere Vaio FZ-serie en bevatten onder andere een 2GHz Core 2 Duo-cpu en een 15,4"-lcd. De goedkoopste versie kost 1391 dollar en zal deze maand in de winkelschappen verschijnen.HP zoekt nu een partner Accu Acer Extensa 3000 om de fototoestellen te bouwen die van het HP-beeldmerk kunnen worden voorzien. De partner lijkt nog niet te zijn gevonden, maar HP hoopt voor het einde van de eerste helft van 2008 een definitief samenwerkingsverband Acer Extensa 4100 Accu te kunnen sluiten. Het bedrijf zal in ieder geval tot eind dit jaar zelf digitale camera's blijven maken. HP heeft op de begroting al dertig miljoen dollar uitgetrokken voor het afbouwen van zijn activiteiten.

HP zegt zich met zijn 'Print 2.0'-strategie volledig te willen Acer TravelMate 2300 Accu concentreren op de markt voor printing. Het bedrijf ziet op termijn meer brood in zowel de verkoop van fotoprinters als het uitbouwen van online afdrukdiensten.Mogelijk speelt ook HP's relatief geringe aandeel in de markt voor digitale camera's een rol bij het besluit. In 2006 zou het bedrijf volgens cijfers van marktonderzoeker NPD een aandeel Accu Acer 2301 van ongeveer vijf procent hebben gehad. Bovendien kent de markt voor goedkope compactcamera's slechts kleine winstmarges, terwijl de lucratievere afzetmarkt voor digitale reflexcamera's wordt gedomineerd door bedrijven als Canon Accu TravelMate 2303 en Nikon.

Asus maakt momenteel al MacBooks en MacBook Pro's en heeft in het verleden de iBooks en PowerBooks geproduceerd. Geruchten over een op stapel staande ultraportable van Apple doen al de ronde sinds het bedrijf in Accu Acer 2313 mei 2005 enkele veelzeggende patenten liet registreren. Bij navraag door een CNet-redacteur bevestigde Asus de eerdere ontboezemingen over een Mac in tablet-vorm. Hoe het ontwerp eruit zal zien is nog onbekend, evenals de specificaties van het apparaat. Wel wilde de Accu TravelMate 2314 bron van CNet kwijt dat Apple's 'iTablet' niet zal lijken op de R1-tablets van Asus.

Tot nu toe zijn tablet-pc's nooit een groot succes gebleken. De apparaten doen het alleen redelijk in niche-markten, zoals in de medische wereld en de auto-industrie. CNet stelt dat een bedrijf met Apples reputatie hier verandering in zou kunnen brengen. Adapter Acer TravelMate 2430 De eerder opgedane kennis bij de productontwikkeling van de iPod en de iPhone geven het bedrijf volgens CNet een voorsprong. Op de Crave-weblog wordt al gespeculeerd over een tablet-Mac met een aangepaste versie van OS X Leopard, een cpu op basis van de Intel Accu TravelMate 4000 Core-architectuur en een touchscreen-interface die we kennen van de iPhone en de iPod touch.

Met de nieuwe versie van de PS3 wist Sony het stroomverbruik met meer dan 60 watt terug te brengen ten opzichte van de vorige generatie. In plaats van 180 tot 200 watt, verstookt Sony VGP-BPS9 de console nog maar 120 tot 140 watt. Vorige week werd gemeld dat de overstap naar Cell-processors die op 65nm gebakken werden, bijdroeg aan het lagere energieverbruik. Dit blijkt echter niet het geval. 'De nieuwe 40GB-modellen gebruiken nog steeds 90nm-processors. De productie schakelt pas in de komende maanden over naar 65nm', liet een woordvoerder van VGP-BPS10 Sony aan Heise weten.

De stroombesparing blijkt dus volledig te danken aan het vervangen van andere onderdelen. Sony gebruikt voor de 40GB-variant naar verluidt een nieuwe i/O-controller, een gereviseerd moederbord, andere Sony VGP-BPS13 xdr-geheugenchips van Elpida, een nieuw koelsysteem en een grafische rsx-chip van nVidia die niet meer compatibel is met oudere PS2- en PS1-spellen, schrijft X-bit Labs.Sony heeft een nieuwe ultramobiele pc ge〓ntroduceerd. Het apparaat, de Vaio UX VGN-UX490N/C, is ontwikkeld voor de bovenkant van de markt en verwisselt van eigenaar voor 2500 dollar. VGP-BPS13S De umpc is uitgerust met een Intel Core Solo U2200-processor die zijn werkt doet op 1,2GHz, Intels 945GMS-chipset en 1GB ddr2-geheugen. Gegevens kunnen worden opgeslagen op een solid state harde schijf met een capaciteit van 48GB of op Sony VGP-BPS13/Q MemoryStick-geheugenkaartjes.

De Vaio UX-umpc is uitgerust met een 4,5” lcd-scherm dat een relatief hoge resolutie heeft van 1024 bij 600 pixels. Onder het uitschuifbare beeldscherm zit een klein toetsenbord met achtergrondverlichting. Batterij Sony VGP-BPS13/S Het apparaat kan communiceren met verschillende draadloze standaarden: wifi, bluetooth en edge worden ondersteund. De umpc weegt iets meer dan een halve kilo, wordt geleverd met Vista en is per direct te bestellen bij Sony’s webwinkel.

De schijven zijn gericht op verwerking in notebooks, bedrijfsservers en andere high-performance-systemen. Adapter VGP-BPS13A/B De ssd's bieden schrijfdoorvoersnelheden van 100MBps en opeenvolgende leesdoorvoersnelheden van 120MBps. De snellere toegangstijden van het nand-geheugen gaan gepaard met een sata 2-interface Accu Sony VGP-BPS13A/Q die een bandbreedte van 3Gbps levert, dubbel zo snel als de eerste generatie sata-interfaces. De ssd's verstoken volgens Samsung slechts de helft van de 1,9 watt die de huidige notebookschijven verbruiken en een tiende van het energieverbruik van 15k-rpm-schijven waarmee veel servers uitgerust zijn.

De verwachting is dat de massaproductie over een aantal maanden VGP-BPS13A/S zal beginnen. 'In de tweede helft van 2008 ontwikkelen we een 128GB-ssd', zo maakte een woordvoerder van het bedrijf uit Korea bekend aan The Korea Times. Samsung vergezelt zijn bekendmaking van de uitkomst van een onderzoek van Web-Feet Research, dat stelt dat de ssd-markt van 2007 tot 2012 met 74 procent zal groeien en in dat laatste jaar Accu VGP-BPS13AS een omvang van 10 miljard dollar zal vertegenwoordigen.Toshiba heeft een lcd-scherm ontwikkeld met een beelddiagonaal van 22", waarop meer dan negen miljoen pixels passen. Het scherm beschikt daartoe over een resolutie Adapter Sony VGP-BPS13B/S van 3840 bij 2400 pixels.

Het nieuwe scherm moet in de eerste helft van volgend jaar in Japan te koop zijn en zal naar schatting 2 miljoen yen, omgerekend zowat 12.500 euro, moeten opbrengen. Om het wquxga-scherm van voldoende beeldmateriaal te voorzien, zal Adapter VGP-BPS13B/Q bovendien een speciale pci-videokaart, met een prijskaartje van 1800 euro, nodig zijn. De hoge resolutie gaat wel ten koste van de overige specificaties. Met een helderheid van 235cd/m² en een contrastverhouding van 300:1 presteert het scherm niet bijster goed. Ook de VGP-BPS13B/B kijkhoek - 120 graden verticaal en 100 graden horizontaal - is niet om over naar huis te schrijven. Het scherm lijkt dan ook vooral bedoeld voor specialistische toepassingen, zoals het weergeven van kaarten of luchtfoto's.

De XPS One is een alles-in-〓〓ncomputer en moet de concurrentie aangaan met de One van Accu Asus M6V Gateway, die eind vorige maand ge〓ntroduceerd werd. De computer van Dell kan voorzien worden van een een Intel Core 2 Duo-, Pentium D- of Celeron-processor, een ATi Mobility Radeon 2400 HD- of Intel GMA 3000-videokaart en 1 tot 4GB werkgeheugen. Daarnaast kan Accu Asus M6Va de pc met een blu-ray-brander uitgerust worden. Standaard beschikt de XPS One over een 7200rpm sata2-schijf, een gigabit-ethernetpoort, een Realtek-audiochip en een 8-in-1-kaartlezer. Het 20"-scherm heeft een resolutie van 1680 bij 1050 pixels.Vorige week ontdekte Oplader Asus M68N Engadget op de site van het Amerikaanse Federal Communications Commission dat Dell werkte aan een all-in-one. Dell heeft zijn alles-in-〓〓ncomputer onder de XPS-vlag geschaard, de modellijn voor high-end gamecomputers.

Pavilion-bezitters klagen en masse over draadloze netwerkverbindingen die plotseling Accu Asus M6762 wegvallen of wifi-netwerken die niet gevonden worden. In enkele gevallen werkt de wifi-module helemaal niet meer. HP leek niet in te willen gaan op de problemen; pas na een blogposting op ZDNet kwam er een offici〓le reactie: de gebruiker werd aangeraden om het Oplader Asus M52N bios te flashen met nieuwe firmware, of het OS te herinstalleren.

Helaas voor de getroffen gebruikers blijkt de bios-update geen effect te sorteren. Ook de constatering van HP dat het probleem alleen onder Vista voorkomt, is volgens de Pavilion-bezitters onjuist: XP-gebruikers ondervinden dezelfde Oplader Asus W3000 wifi-problemen. Alleen zij die na de nodige aandrang en binnen de fabrieksgarante het nForce-moederbord hebben laten vervangen, melden dat het probleem verdwenen is. Of en wanneer HP met een definitieve oplossing komt, is nog onbekend.

Volgens de Accu W3000A roadmap van Samsung moeten in 2009 de eerste 14" en 15" oled-diplays verschijnen met een wxga-resolutie van 1280 bij 800 pixels. Ook staan voor datzelfde jaar televisieschermen op basis van oled-technologie op het programma, met afmetingen van 21" tot 23" en een uxga-resolutie van 1600 bij 1200 beeldpunten. Volgens Chung zal de markt voor oled-panels in 2010 3,7 miljard Oplader Asus W3A dollar waard zijn.

Samsung wil volgend jaar de displaygrootte oprekken tot 7", zodat de schermen groot genoeg worden voor umpc's. Momenteel produceert het bedrijf uitsluitend 2"-oled-displays voor mobiele telefoons. Accu Asus W3Z Toch zal Samsung niet de eerste zijn met grotere oled-displays. Toshiba wil in 2009 30"-schermen op basis van de oled-technologie op de markt brengen, terwijl Sony begin december voor 1200 dollar een flinterdunne 11"-televisie wil uitbrengen in Japan.